.
Υλικά- 1 1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1/2 κούπας καλό σπορέλαιο
- 1 κ.σ. baking powder
- 3 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1 1/2 κούπας παντζάρια σε κύβους
- 1 κούπα φέτα τριμμένη με το χέρι
- 1 κούπα κασέρι τριμμένο
- 3/4 από ένα κ.γ. αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1/2 κούπας εβαπορέ αδιάλυτο ή κρέμα γάλακτος
- φρυγανιά τριμμένη και βούτυρο για το ταψί
- Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι,το baking,το γιαούρτι,το σπορέλαιο και τα αβγά.
- Ανακατεύουμε λίγο με σύρμα.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά να ενωθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι,με διάμετρο 28 εκ. ,αφού πρώτα το βουτυρώσουμε και το πασπαλίσουμε με φρυγανιά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, με αντιστάσεις πάνω κάτω,για περίπου 35 με 40 λεπτά.
- Αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε σε κομμάτια.
- Όση περισσέψει μπορεί να διατηρηθεί άνετα στην κατάψυξη,κλεισμένη σε σακούλα τροφίμων.
https://magyreuontas.blogspot.gr/
0 Σχόλια