Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Tortilla

Μία ξεχωριστή συνταγή για ισπανική τορτίγια, του αγαπημένου καθημερινού σνακ των Ισπανών.
Η τορτίγια τρώγεται και ζεστή και κρύα σε σάντουιτς ή σερβιρισμένη σε πιάτο και συνοδεύεται πολύ ευχάριστα από φρυγανιασμένο ψωμί, τριμμένο με σκόρδο και περιχυμένο με ελαιόλαδο και κομματάκια ντομάτας.....:

Υλικά για μια παχουλή τορτίγια :
3 μέτρια κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
4 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες
Μπόλικο ελαιόλαδο
Αλάτι
6 αβγά
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις ροδέλες πατάτες.
Τα αλατίζετε καλά και τα ανακατεύετε με το χέρι.
Σε ένα μεσαίο τηγάνι με ψιλό γείσο βάζετε περίπου 1 δάχτυλο ελαιόλαδο.
Ρίχνετε μέσα το μίγμα από τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια και απαλά για να μην σπάσετε τις πατάτες.
Μόλις αισθανθείτε ότι οι πατάτες έχουν μαλακώσει χωρίς κατ’ ανάγκη να είναι ροδοψημένες απ’ έξω, κτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ καλά , μετριάζετε τη φωτιά στο τηγάνι και αδειάζετε το μίγμα των αβγών μέσα.
Το αφήνετε να σιγοψηθεί και με το γνωστό ακροβατικό ταλέντο που σας διακρίνει και με την βοήθεια ενός καπακιού μιας κατσαρόλας αναποδογυρίζετε την τορτίγια μέσα στο τηγάνι και την αφήνετε να ψηθεί και άλλα 7 λεπτά.
Την σερβίρετε σε στρογγυλή πιατέλα και την κόβετε σε τρίγωνα κομματάκια.
Μαμαλάκης

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια