Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μπιφτέκια με τυρί Μαστέλο Χίου

Μπιφτέκια με τυρί Μαστέλο Χίου

Το γευστικό παραδοσιακό τυρί της Χίου συνδυάζεται ιδανικά με οποιοδήποτε κρεατικό.


Στην συγκεκριμένη συνταγή το «παντρέψαμε» με λαχταριστό μπιφτέκι.

Υλικά:
* 200 γραμμάρια τυρί Μαστέλο
* 1 κιλό μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά ανάμεικτο
* Δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα
* 2 αυγά
* 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο καλά
* Μαϊντανός ψιλοκομμένος
* ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
* Αλατοπίπερο
Για το γαρνίρισμα: * 100 γραμμάρια γραβιέρα
* 50 γραμμάρια βούτυρο
* 3 πατάτες βρασμένες κομμένες σε ροδέλες

Ετοιμασία:
Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί, τα 2/3 από το λάδι και τα κρεμμύδια μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
Προσθέτετε τα αυγά, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για μία με δύο ώρες.
Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα γεμίζετε με το μαστέλο.
Αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι ένα ταψί και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο ψήνοντάς τα στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά.
Βάζετε πάνω στα μπιφτέκια τις ροδέλες πατάτας, το τυρί και το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα πέντε λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρετε αμέσως.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια