Σκεύη και εργαλεία
• 1 μεγάλο βάζο που κλείνει ερμητικά
• 1 κατσαρολάκι
•1 σουρωτήρι
•1 χωνί
Θα χρειαστείτε
1 μπουκάλι (750 ml) βότκα, μπράντι, ρούμι ή κονιάκ
15-18 βερίκοκα βιολογικής καλλιέργειας
1/4-1 φλιτζάνι απλό σιρόπι (προαιρετικά)
Πώς θα το παρασκευάσετε
1. Aδειάζετε το μπουκάλι με το αλκοόλ της επιλογής σας σε ένα βάζο με φαρδύ στόμιο που κλείνει ερμητικά και έχει λίγο μεγαλύτερη χωρητικότητα από το μπουκάλι.
2. Πλένετε τα βερίκοκα, τα κόβετε σε κομμάτια, τα ρίχνετε στο βάζο με το αλκοόλ και ανακατεύετε καλά.
3. Φυλάτε το βάζο σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 1 μήνα, ανακινώντας πού και πού το περιεχόμενό του.
4 . Όταν περάσει το διάστημα της αναμονής, δοκιμάζετε το λικέρ και αν η γεύση του σας ικανοποιεί, σουρώνετε το περιεχόμενο σε ένα άλλο βάζο και με τη βοήθεια ενός χωνιού το φυλάτε στο αρχικό μπουκάλι του ποτού.
5 . Aν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι, θα το προσθέσετε στο τελευταίο στάδιο της παρασκευής, πριν φυλάξετε το λικέρ στο μπουκάλι του ποτού.
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- _ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
0 Σχόλια