Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κανταίφι με Φυστίκι, Καρύδι και Αμύγδαλο

.
Ένα αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό των γιορτινών αυτών ημερών,δοκιμάστε το με "τριλογία" ξηρών καρπών και άρωμα εσπεριδοειδών!

Τα υλικά μας για 30-32 κομμάτια:

500 gr. φύλλο για κανταίφι
100 gr.φυστίκι ανάλατο
100 gr. καρύδι
100 gr. αμύγδαλο ασπρισμένο
5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα μανταρινιού
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
1 βανίλια
250 gr. βούτυρο
250 gr. σπορέλαιο καλής ποιότητας
για το σιρόπι
4 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό
3/4 φλυτζάνια γλυκόζη
2 φλούδες λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα

Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Τρίβουμε στα χέρια τα φύλλα κανταΐφι, έτσι ώστε να ανοίξει η τρίχα τους.
Στο multi ψλοκόβουμε τους ξηρούς καρπούς.
Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ τα φυστίκια,την ζάχαρη,την κανέλλα,το γαρύφαλο,τα ξύσματα και την φρυγανιά.
Απλώνουμε το κανταΐφι και ξεχωρίζουμε σε μικρές λωρίδες.
Σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα για να μην ξεραθεί το φύλλο.
Παίρνουμε κάθε κομμάτι και προσθέτουμε το μείγμα κατά μήκος.
Τυλίγουμε σε ρολό απαλά.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία σε όλα τα φύλλα .
Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι.
Περιχύνουμε το βούτυρο ένα ένα τα κανταίφια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40-45 περίπου λεπτά.
το σιρόπι και το σιρόπιασμα
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5' λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο σιροπιάζουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι τα κανταίφια και αφήνουμε να κρυώσουν καλά!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια