.
ΥΛΙΚΑ• Φλούδες από 5 μέτρια πορτοκάλια.
• 300 γραμ. Καθαρό οινόπνευμα.
• 600 γραμ. Ζάχαρη.
• 600 γραμ. Νερό.
• 5 γαρύφαλλα. (προαιρετικά)
• 2 μπαστουνάκια κανέλα. (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Καθαρίζουμε τις φλούδες των πορτοκαλιών ώστε να μην μείνει άσπρη ψίχα.
Τις βάζουμε σε γουδί και τις χτυπάμε με ένα φλιτζάνι ζάχαρη.
• Τα βάζουμε σε βάζο, προσθέτουμε το οινόπνευμα και αφού ανακατέψουμε κλείνουμε καλά και τα αφήνουμε για 5-6 μέρες.
• Βράζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό αφού προσθέσουμε τα μπαχαρικά για 2 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο βάζο.
Αφήνουμε για άλλες 5-6 μέρες.
• Στραγγίζουμε με τουλπάνι και φυλάμε το λικέρ μας σε μπουκάλι.
0 Σχόλια