.
ΥΛΙΚΑ- 150 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο
- 4 αβγά
- ξύσμα ενός...
πορτοκαλιού
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. νερό
- 1 κουτ.σούπας Grand Marnier
για τη σως...
- 175 γρ. σοκολάτα γάλακτος ( σε κομματάκια )
- 50 γρ. ζάχαρη καστανή
- 150 + 150 γρ. νερό
- 1 κουτ. σούπας Grand Marnier
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς...
Μετράμε και βάζουμε το αλεύρι σε μπολάκι,σε ετοιμότητα...
Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με 300 γρ.νερό,ώσπου να λιώσει το βούτυρο...
Μόλις πάρουν βράση τα κατεβάζουμε από τη φωτιά...
Αδειάζουμε με μιάς το αλεύρι στο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να σχηματίσει μία μπάλα...
Ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα και το ξύσμα,ανακατεύοντας μέχρι να γίνει απαλό...
( τα σου )
Αδειάζουμε το μίγμα σε κορνέ - αν έχει τελείωμα μεγάλο αστέρι, ακόμα καλύτερα - και βγάζουμε περίπου 16 μπαλάκια σου,σε μεγεθος καρυδιού, αραδιάζοντάς τα σε ταψί που έχουμε καλύψει με διπλό χαρτί ψησίματος...
Τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου,μέχρι να δούμε τα σου να φουσκώνουν...
Βγάζουμε το ταψί,κάνουμε ένα μικρό άνοιγμα στα πλαινά τους και τα ξαναβάζουμε πάλι στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά να στεγνώσουν...
Τα βγάζουμε και τα αραδιάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν...
( η κρέμα )
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και την ανακατεύουμε με το λικέρ...
( η σως )
Βάζουμε τη σοκολάτα και τη ζάχαρη να λιώσουν μαζί με την άλλη κουταλιά λικέρ και 15ο γρ. νερό...
Προσθέτουμε 150 γρ. νερό ακόμα...
Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά,μέχρι να πήξει...
Γεμίζουμε με τη κρέμα γάλακτος τα σουδάκια και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο σαν μικρό βουνό... τα περιχύνουμε με τη σως σοκολάτας, κι απομακρυνόμαστε από τη πιατέλα αν έχουμε φιλότιμο...
spirtokoyto
0 Σχόλια