Από την ΗΠΕΙΡΟ
Υλικά:**15-20 ανθούς κολοκυθιάς
**½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
**1 μεγάλο κρεμμύδι
**1 φλιτζανάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
**1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
**2 φλιτζανάκια ρύζι
**1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
**αλάτι, πιπέρι
**νερό
Για το αβγολέμονο:
**2 αβγά
**1 λεμόνι, τον χυμό
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε προσεκτικά τα κολοκυθολούλουδα εσωτερικά από τους στήμονες και εξωτερικά από το κοτσάνι.
Σε τηγάνι σοτάρουμε σε 1/2 φλιτζάνι λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τον κιμά να ροδίσουν.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, την πιπεριά, το αλατοπίπερο και 1 ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Γεμίζουμε ένα ένα τα κολοκυθολούλουδα με το μείγμα με το ρύζι, γυρίζουμε το πάνω μέρος από τα πέταλα προς τα μέσα και τα τοποθετούμε δίπλα δίπλα σφιχτά στον πάτο μιας κατσαρόλας.
Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, προσθέτουμε λίγο νερό, τόσο όσο να φτάνει λίγο πάνω από τη μέση του φαγητού, και τοποθετούμε από πάνω ένα πιάτο ανάποδα για να μην ανοίξουν κατά τη βράση.
Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε το αβγολέμονο χτυπώντας καλά τα αβγά με τον χυμό του λεμονιού και, αφού κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρέσουμε το πιάτο, περιχύνουμε το φαγητό.
0 Σχόλια