.
Κουνουπίδι καπαμάς - Παραδοσιακή συνταγή της Αττικήςαλλά και αγαπημένο πιάτο σε πολλές ελληνικές περιοχές.
* Υλικά :
1 κιλό κουνουπίδι
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 ξύλο κανέλας
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
Λάδι για το σοτάρισμα
Αλάτι και πιπέρι.
" Εκτέλεση :
Καθαρίζετε το κουνουπίδι, το πλένετε και το χωρίζετε σε "μπουκετάκια".
Το βάζετε σε μια λεκάνη και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το αφήνετε για 10 λεπτά και το στραγγίζετε.
Ρίχνετε λίγο λάδι στο τηγάνι και όταν ζεσταθεί προσθέτετε το κουνουπίδι, το σοτάρετε ελαφρώς από όλες τις μεριές και βάζετε στην άκρη.
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τις ντομάτες τριμμένες,το πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το λάδι, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και τα βράζετε για 20 λεπτά.
Προσθέτετε το κουνουπίδι, λίγο νερό και το σιγοβράζετε, με ανοιχτή κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με λίγη σάλτσα.
Συνταγές της καρδιάς
Καθαρίζετε το κουνουπίδι, το πλένετε και το χωρίζετε σε "μπουκετάκια".
Το βάζετε σε μια λεκάνη και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το αφήνετε για 10 λεπτά και το στραγγίζετε.
Ρίχνετε λίγο λάδι στο τηγάνι και όταν ζεσταθεί προσθέτετε το κουνουπίδι, το σοτάρετε ελαφρώς από όλες τις μεριές και βάζετε στην άκρη.
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τις ντομάτες τριμμένες,το πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το λάδι, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και τα βράζετε για 20 λεπτά.
Προσθέτετε το κουνουπίδι, λίγο νερό και το σιγοβράζετε, με ανοιχτή κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με λίγη σάλτσα.
Συνταγές της καρδιάς
0 Σχόλια