Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Για να μην πιάνεστε στο τιμόνι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2cWjHT_y9cKtpOcQVDJYJSECE-wG3JhFk6iCiRgJNUYUJ0UUUHOEkkQ0550wrsbxi_cl45WQmfUaQw5ZSOX0q9CtPBlyj4p2PKZnyd94GjxzlQ7RAaVqwL-V9SBkLA9e7siRJRbivD8Rm/s400/school-driver.jpg
*  Καθίστε όσο το δυνατόν πιο άνετα. Έτσι, μειώνεται η πίεση στον αυχένα και στη λεκάνη, ενώ το βάρος του σώματος μεταφέρεται καλύτερα στο κάθισμα, χωρίς να επιβαρύνονται η μέση και τα πόδια.
*  Ρυθμίστε σωστά το κάθισμα, ώστε να σας βολεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η πλάτη του καθίσματος πρέπει να έχει κλίση ελαφρώς προς τα πίσω και οι αγκώνες να σχηματίζουν μια χαλαρή γωνία, που να μη σας κουράζει.
*  Αποφύγετε να φοράτε στενά ρούχα, διότι περιορίζουν τις κινήσεις σας.
*  Όταν χρειάζεστε κάτι από τα πίσω καθίσματα, ο καλύτερος τρόπος για να μην καταπονήσετε τη μέση σας είναι να κατεβείτε και να ανοίξετε την πίσω πόρτα για να το πάρετε και όχι να γυρίσετε και να τεντωθείτε από τη θέση του οδηγού.
*  Στις μεγάλες διαδρομές, τα συχνά διαλείμματα είναι αναγκαία.Τουλάχιστον κάθε δύο ώρες να σταματάτε, να βγαίνετε από το αυτοκίνητο, να τεντώνετε τα χέρια και τα πόδια και να περπατάτε λίγο, για να ξεμουδιάσετε.
*  Όσο είναι εφικτό, να προσπαθείτε να έχετε άνεση χρόνου για να φτάσετε στον προορισμό σας διότι το αντίθετο προκαλεί ένταση και αυξάνει την επιβάρυνση του μυοσκελετικού συστήματος.
*  Όταν περιμένετε στο φανάρι ή βρίσκεστε ακινητοποιημένοι σε μποτιλιάρισμα, να κινείται τα χέρια και τα πόδια σας και να τεντώνετε τους ώμους σας.
*  Εάν εμφανίζετε συχνές κράμπες, μουδιάσματα στα άκρα και επίμονος πόνους στην πλάτη ή στον αυχένα, μην παραμελήσετε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
Η οδήγηση απαιτεί άψογο συντονισμό ματιών και σώματος, καλή φυσική κατάσταση και αυξημένα αντανακλαστικά.
Φάρμακα, αλκοόλ, ακόμη και το hands free, μας επηρεάζουν αρνητικά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια