.
ΥλικάΣτήθη κοτόπουλο 3 τεμ
Κρεμμύδια 2 τεμ μεγάλα
Ελαιόλαδο 3 φλιτζάνια τσαγιού
Αλάτι -πιπέρι
Θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Λευκό κρασί 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Φύλλα δάφνης 2 τεμ
Μοσχοκάρυδο 3 τεμ
Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
Οδηγίες
- Πλένουμε τα στήθη και τα κόβουμε σε κύβους.
- Τα βάζουμε να στραγγίξουν.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια ,τα πλένουμε και κόβουμε κάθε κρεμμύδι σε 8 μέρη.
- Σε μπολ μεγάλο βάζουμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, αλάτι -πιπέρι , το θυμάρι, την δάφνη ,το μοσχοκάρυδο, το κρασί και την πάπρικα.
- Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί (είτε από το προηγούμενο βράδυ είτε αρκετή ώρα πριν το γεύμα).
- Κόβουμε αλουμινόχαρτο σε κομμάτια και βάζουμε σε κάθε κομμάτι 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα (αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης).
- Κλείνουμε καλά τα αλουμινόχαρτα, τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθούν για 30 με 35 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας).
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο κλεισμένο στο αλουμινόχαρτο.
0 Σχόλια