Κολοκυθάκια με χαλούμι
* Υλικά για 4 άτομα:
8 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους.
500 γραμ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα.
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.
1/2 φλ. άνηθο ή δυόσμο.
1/2 φλ ελαιόλαδο.
2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φλ. χαλούμι τριμμένο στο τρίφτη.
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι.
* Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι και σόταρε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια 3 λεπτά.
Πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και άφησέ τα στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμη.
Αλατοπιπερώσετε, ανακάτεψέ τα καλά και απέσυρέ τα από τη φωτιά.
Πρόσθεσε τον άνηθο και το γιαούρτι.
Μετέφερε το μείγμα σε πυρίμαχο ταψί φούρνου και πασπάλισέ το με το κοκκινοπίπερο.
Στρώσε το τριμμένο χαλούμι σε όλη την επιφάνεια και ψήσε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Ντίνα Νικολάου
* Υλικά για 4 άτομα:
8 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους.
500 γραμ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα.
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.
1/2 φλ. άνηθο ή δυόσμο.
1/2 φλ ελαιόλαδο.
2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φλ. χαλούμι τριμμένο στο τρίφτη.
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι.
* Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι και σόταρε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια 3 λεπτά.
Πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και άφησέ τα στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμη.
Αλατοπιπερώσετε, ανακάτεψέ τα καλά και απέσυρέ τα από τη φωτιά.
Πρόσθεσε τον άνηθο και το γιαούρτι.
Μετέφερε το μείγμα σε πυρίμαχο ταψί φούρνου και πασπάλισέ το με το κοκκινοπίπερο.
Στρώσε το τριμμένο χαλούμι σε όλη την επιφάνεια και ψήσε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Ντίνα Νικολάου
0 Σχόλια