.
Είναι μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και νόστιμη με απλά υλικά!Υλικά:
1κουτί γάλα εβαπορέ (=410 ml)
410 ml νερό
6 κουταλιές σούπας κάστερ πάουντερ
9 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη
2 κουβερτούρες
2 πακέτα πτι μπερ
1 μόρφατ
2 (μετρημένο μέσα στο κουτί του μόρφατ) άχνη
τρούφα ή κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα αραιώνουμε το γάλα με το νερό
- Κρατάμε ένα φλυτζάνι αραιωμένο γάλα
- Βάζουμε το υπόλοιπο να βράσει προσθέτοντας τη ζάχαρη
- Σ'αυτό που κρατήσαμε διαλύουμε το κάστερ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να γίνει μια κρέμα
- Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τις κουβερτούρες και τις αφήνουμε στη ζεστή κρέμα να λιώσουν
- Σπάμε τα πτι μπερ στα 4 (μέσα στην κατσαρόλα) και ανακατεύουμε
- Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρέξ ή ταψάκι
- Χτυπάμε το μόρφατ με την άχνη σε σαντιγί
- Στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα
- Καλύπτουμε με τρούφα και τριμμένη κουβέρτουρα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε τη 1 1/2 κουβερτούρα στην κρέμα και την άλλη μισή να την τρίψουμε πάνω από τη σαντιγί αντί για τρούφα όμως και με τις 2 γίνεται πιο σοκολατένιο.
Μπορούμε να το φάμε μόλις κρυώσει αλλά αν μείνει και μια μέρα γίνεται ακόμη καλύτερο-ενώνονται τα υλικά και κόβεται πιο εύκολα
ΦΑΙΗ
0 Σχόλια