.
Υλικά-5 αυγά
-1 μερίδα χόρτα βρασμένα
-1 φλιτζανάκι λάδι
-Αλάτι
-Πιπέρι
-Κύμινο
Προετοιμασία:
Αυτή την συνταγή μας την έφτιαχνε συχνά η μάνα μου όταν είχαμε χόρτα βρασμένα και την επομένη μέρα είχαν περισσέψει.
Οπότε για να μας ευχαριστήσει έκανε ομελέτα.
Τα χόρτα μπορεί να είναι είτε ραδίκια, τσιμούλια ,βρούβες είτε ότι άλλο θέλουμε.
Συνήθως δεν έβαζε κάτι άλλο μέσα.
Όμως εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λουκάνικα ή φέτα.
Κόβουμε τα χόρτα εάν είναι μεγάλα και τα σουρώνουμε καλά από το νερό που τα έχουμε βράσει. Σ΄ενα τηγάνι βάζουμε το λάδι με τα χόρτα,αλάτι πιπέρι και το κύμινο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι και κύμινο.
Περιχύνουμε τα χόρτα με τα αυγά σε όλο το τηγάνι.
Μ΄ένα πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρά από πάνω τα χόρτα για να εισχωρήσει μέσα το αυγό.
Πιάνουμε το τηγάνι από το χερούλι και το κουνάμε για να ξεκολλήσει το αυγό.
Όταν ψηθεί από την μια πλευρά γυρνάμε την ομελέτα και από την άλλη.
Πατάμε ελαφρά με το πιρούνι την ομελέτα και αφήνουμε να ψηθεί.
Σερβίρουμε ζεστή σε μια πιατέλα.
Ούφ! Τα είπα. Ελπίζω να σας άρεσε. Απλή, θρεπτική και γρήγορη.
kritikessintages
0 Σχόλια