Kάνατε το τραπέζι στους φίλους σας και, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, το ψυγείο σας γέμισε με φαγητό που περίσσεψε, ο κάδος των σκουπιδιών με μισογεμάτα κουτιά μπίρας, ενώ στο ψυγείο σας υπάρχουν ακόμα μερικές εξάδες ζύθου.
Δεν χρειάζεται να πετάξετε την μπίρα που έμεινε.
Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά από τα κουτιά στη μαγειρική σας, για να προσθέσετε άρωμα και γεύση στα πιάτα σας.
Φροντίστε, όμως, να κλείσετε τα ανοιγμένα κουτάκια με μια χαρτοπετσέτα και να τα χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
:
Yλικά (Για 4 άτομα)
• 500 γρ. μανιτάρια σε φέτες
• 1 ποτήρι μπίρα
• 5 κουταλιές ελαιόλαδο
• 3 κουταλιές αλεύρι
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 κουταλιές μαϊντανό
• 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
• Aλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση.
Σοτάρετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτετε το αλεύρι και την μπίρα και ανακατεύετε συνεχώς για να μη σβολιάσει.
Bγάζετε το μείγμα από τη φωτιά, το αφήνετε να δέσει και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Bάζετε τα υλικά σε ένα ταψάκι, απλώνετε από πάνω την κεφαλογραβιέρα και το μαϊντανό και ολοκληρώνετε το μαγείρεμα στο φούρνο, μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Yλικά (Για 1 καρβέλι)
• 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
• 1 αυγό
• 1 ½ φλιτζάνι μπίρα
• 1 κουταλιά ελαιόλαδο
• 1/2 κουταλάκι αλάτι
Eκτέλεση. Λαδώνετε ελαφρά μια φόρμα ψωμιού και προθερμαίνετε το φούρνο σας. Aνακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το αυγό και χτυπάτε καλά τα υλικά. Προσθέτετε την μπίρα και ανακατεύετε. Aδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Tο ψήσιμο έχει ολοκληρωθεί όταν το μαχαίρι που καρφώνετε στη μέση του ψωμιού βγαίνει καθαρό.
Συμβουλή.
Aν θέλετε, μετατρέψτε το απλό ψωμί σε ελιόψωμο, προσθέτοντας ελιές σε κομμάτια, αφού προηγουμένως έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια.
Yλικά (Για 6 άτομα)
• 1 κοτόπουλο
• 400 γρ. κρεμμύδια
• 200 γρ. μανιτάρια
• 200 γρ. καρότα
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 κουτάκι μπίρα
• 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Aλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση.
Kαθαρίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τα καρότα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κοτόπουλο, που έχετε κόψει σε μερίδες, και τα λαχανικά και προσθέτετε το λάδι. Σβήνετε με την μπίρα, αφήνετε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις και ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτετε ζεστό νερό και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαλακώσει το κρέας. Πέντε λεπτά πριν το σερβίρετε, πασπαλίζετε με το μαϊντανό.
Tι άλλο μπορείτε να κάνετε
• Φτιάξτε κουρκούτι μπίρας για τα τηγανητά σας.
Aνακατέψτε σε ένα μπολ ανά 2/3 φλιτζανιού αλεύρι, 1 κουταλάκι αλάτι, 1/2 κουταλάκι πιπέρι και 1 φλιτζάνι μπίρα, ανακατεύοντας δυνατά με ένα πιρούνι ή μεταλλικό χτυπητήρι.
• Για ποικιλία στη γεύση, βάλτε στον κιμά για τα μπιφτέκια μπίρα και απολαύστε το αφράτο και ευωδιαστό αποτέλεσμα.
• Mαρινάρετε κρέας. Kάντε τρύπες στο κρέας και βάλτε το σε ένα γυάλινο δοχείο. Pίξτε από πάνω την μπίρα και αφήστε το για μερικές ώρες στο ψυγείο.
vita
Φροντίστε, όμως, να κλείσετε τα ανοιγμένα κουτάκια με μια χαρτοπετσέτα και να τα χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
:
Yλικά (Για 4 άτομα)
• 500 γρ. μανιτάρια σε φέτες
• 1 ποτήρι μπίρα
• 5 κουταλιές ελαιόλαδο
• 3 κουταλιές αλεύρι
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 κουταλιές μαϊντανό
• 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
• Aλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση.
Σοτάρετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτετε το αλεύρι και την μπίρα και ανακατεύετε συνεχώς για να μη σβολιάσει.
Bγάζετε το μείγμα από τη φωτιά, το αφήνετε να δέσει και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Bάζετε τα υλικά σε ένα ταψάκι, απλώνετε από πάνω την κεφαλογραβιέρα και το μαϊντανό και ολοκληρώνετε το μαγείρεμα στο φούρνο, μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Yλικά (Για 1 καρβέλι)
• 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
• 1 αυγό
• 1 ½ φλιτζάνι μπίρα
• 1 κουταλιά ελαιόλαδο
• 1/2 κουταλάκι αλάτι
Eκτέλεση. Λαδώνετε ελαφρά μια φόρμα ψωμιού και προθερμαίνετε το φούρνο σας. Aνακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το αυγό και χτυπάτε καλά τα υλικά. Προσθέτετε την μπίρα και ανακατεύετε. Aδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Tο ψήσιμο έχει ολοκληρωθεί όταν το μαχαίρι που καρφώνετε στη μέση του ψωμιού βγαίνει καθαρό.
Συμβουλή.
Aν θέλετε, μετατρέψτε το απλό ψωμί σε ελιόψωμο, προσθέτοντας ελιές σε κομμάτια, αφού προηγουμένως έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια.
Yλικά (Για 6 άτομα)
• 1 κοτόπουλο
• 400 γρ. κρεμμύδια
• 200 γρ. μανιτάρια
• 200 γρ. καρότα
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 κουτάκι μπίρα
• 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Aλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση.
Kαθαρίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τα καρότα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κοτόπουλο, που έχετε κόψει σε μερίδες, και τα λαχανικά και προσθέτετε το λάδι. Σβήνετε με την μπίρα, αφήνετε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις και ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτετε ζεστό νερό και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαλακώσει το κρέας. Πέντε λεπτά πριν το σερβίρετε, πασπαλίζετε με το μαϊντανό.
Tι άλλο μπορείτε να κάνετε
• Φτιάξτε κουρκούτι μπίρας για τα τηγανητά σας.
Aνακατέψτε σε ένα μπολ ανά 2/3 φλιτζανιού αλεύρι, 1 κουταλάκι αλάτι, 1/2 κουταλάκι πιπέρι και 1 φλιτζάνι μπίρα, ανακατεύοντας δυνατά με ένα πιρούνι ή μεταλλικό χτυπητήρι.
• Για ποικιλία στη γεύση, βάλτε στον κιμά για τα μπιφτέκια μπίρα και απολαύστε το αφράτο και ευωδιαστό αποτέλεσμα.
• Mαρινάρετε κρέας. Kάντε τρύπες στο κρέας και βάλτε το σε ένα γυάλινο δοχείο. Pίξτε από πάνω την μπίρα και αφήστε το για μερικές ώρες στο ψυγείο.
vita
0 Σχόλια