.
ΥΛΙΚΑΓια τη γέμιση:
- 4 μπανάνες
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 1 φλ. ζάχαρη
- ¾ φλ. καλαμποκέλαιο
- 1 ½ κ.σ. ξίδι λευκό
- 1 ½ κ.σ. κονιάκ
- 1 βανίλια
- ¼ κ.γ. αλάτι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. σόδα
- ½ φλ. κακάο
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες.
Λιώνουμε σε ένα τηγάνι τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και καραμελώνουμε τις μπανάνες.
Βάζουμε σε ένα μπολ το ξύσμα από πορτοκάλι, το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το ξίδι, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και το προσθέτουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τα ανακατεύουμε μαζί με το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Αλείφουμε μία φόρμα με μαργαρίνη.
Απλώνουμε στη φόρμα το μισό μείγμα, προσθέτουμε στη μέση τις μπανάνες και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά, στους 175 βαθμούς.
Για το γλάσο:
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τη σοκολάτα κουβερτούρα και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να λιώσουν σε σιγανή φωτιά.
Όταν ψηθεί το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε το γλάσο.
Ελένη Ψυχούλη
0 Σχόλια