ΥΛΙΚΑ
Μουλιάζουμε τα βερίκοκα όλη τη νύχτα σε νερό (7-8 ώρες).
Την άλλη μέρα, τα βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε λίγο νερό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια πηκτή κρέμα.
Την ρίχνουμε σε ένα μπολ και αναμιγνύουμε με το ανθόνερο και το μέλι.
Σερβίρουμε την κρέμα σε ποτήρια, ρίχνοντας πρώτα μια στρώση κρέμα και μετά μία στρώση γιαούρτι.
Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
Ένα ελαφρύ γλυκό που ταιριάζει σαν επιδόρπιο, αλλά σερβίρεται και για πρωινό ή brunch!
Έστερ Σαρφάτι
- 500 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
- 750 ml νερό
- 200 ml πλήρες γιαούρτι
- 1 φλ. φιστίκια Αιγίνης
- 2 κ.σ. μέλι
Μουλιάζουμε τα βερίκοκα όλη τη νύχτα σε νερό (7-8 ώρες).
Την άλλη μέρα, τα βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε λίγο νερό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια πηκτή κρέμα.
Την ρίχνουμε σε ένα μπολ και αναμιγνύουμε με το ανθόνερο και το μέλι.
Σερβίρουμε την κρέμα σε ποτήρια, ρίχνοντας πρώτα μια στρώση κρέμα και μετά μία στρώση γιαούρτι.
Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
Ένα ελαφρύ γλυκό που ταιριάζει σαν επιδόρπιο, αλλά σερβίρεται και για πρωινό ή brunch!
Έστερ Σαρφάτι
0 Σχόλια