Για το σιρόπι:
ένα ποτήρι ζάχαρη
δυο ποτήρια νερό
Υλικά:
ελάχιστη μαστίχα
ένα ποτήρι φιστίκια Αιγίνης καλά αλεσμένα
πέντε αυγά
ένα φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
ένα σφηνάκι λικέρ μαστίχας
ένα φακελάκι baking powder
ένα ποτήρι φρυγανιά
Εκτέλεση
Αλέθουμε την μαστίχα και την προσθέτουμε στα ήδη αλεσμένα φιστίκια.
Στο μίξερ βάζουμε 3 κρόκους με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.
Μετά ρίχνουμε και το λικέρ μαστίχας.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ μαζί με τα φιστίκια και το baking powder.
Χτυπάμε τα 5 ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύουμε το μείγμα, το αδειάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
Για το σιρόπι:
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και ανακατεύουμε συνεχώς.
Περιχύνουμε με το σιρόπι μας αφού κρυώσει και σερβίρουμε το γλυκό ζεστό.
Σωζία Μητά, Μικρό Καφέ, Πέρδικα, Αίγινα mamapeinao
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- _ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
0 Σχόλια