Ένα εκπληκτικό, αριστοκρατικό γλυκό που θα το λατρέψετε.
Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά.
Συστατικά συνταγής:....
8 μεγάλα σφιχτά αχλάδια
2 ½ φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
4 φλιτζάνια ξηρό κόκκινο κρασί
6 καρφάκια γαρίφαλο
Φλούδα από ένα λεμόνι
2 ξυλαράκια κανέλα
Οδηγίες συνταγής
Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια και τα αφήνουμε μόνο με το κοτσάνι.
Τα μεταφέρουμε σ΄ένα βαθύ πυρίμαχο όρθια με τα κοτσάνια προς τα πάνω.
Τα πασπαλίζουμε με τη μισή ζάχαρη και τα περιχύνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα γαρίφαλα, τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα.
Τοποθετούμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C και ψήνουμε τα αχλάδια για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βγάζουμε προσεκτικά τα αχλάδια από το κρασί και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Ξαναγυρνάμε το σκεύος στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα υγρά να γίνουν σιρόπι.
Αφαιρούμε τα γαρίφαλα, τη φλούδα και την κανέλα, περιχύνουμε με το σιρόπι και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Πρόταση για ποτόΈνα κοκτέιλ αφρώδους κρασιού είναι ο απόλυτος συνοδός για το γλυκό μας.
lovecooking.gr
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- _ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
0 Σχόλια