.
Υλικά:8 σφιχτά αυγά
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος πηχτή
Εκτέλεση:
Βράστε τα αυγά για 10’, και βάλτε τα σε νερό να κρυώσουν.
Ξεφλουδίστε τα αυγά και κόψτε τα κατά μήκος στη μέση.
Αφαιρέστε προσεκτικά τους κρόκους, και περάστε τους από το τρυπητό.
(Αποκτούν περισσότερο όγκο έτσι, και είναι ελαφρύτεροι παρά να τους λιώσετε με πιρούνι).
Ανακατέψτε τώρα τους κρόκους με τη μαγιονέζα και την κρέμα με σύρμα, και γεμίστε πάλι τα αυγά.
Παραλλαγές :
α. Ανακατέψτε με τους κρόκους 1 κουταλιά βούτυρο και 2 κουταλιές κάρυ, προσθέστε μετά τη μαγιονέζα, και όταν γεμίσετε τ’ ασπράδια, γαρνίρετε με μαϊντανό.
β. Στη βασική συνταγή, προσθέστε κέτσαπ, τριμμένο κρεμμύδι, αρωματικά χόρτα. Ταιριάζουν επίσης ελιές, κάππαρη, ή πιπεριές.
Πηγή: 1988, πρωτότυπος ημεροδείκτης με 209 συνταγές οι πιο πολλές εύκολες και συχνά διαιτητικές, επιμέλεια Λένα Σαββίδη, Ερμής, 1987.
0 Σχόλια