Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ασφάλεια δεδομένων για χρήστες του Twitter

Μία νέα τεχνολογία ασφαλείας πρόκειται να εφαρμόσει η Twitter Inc., σύμφωνα με ανακοίνωσή της, προκειμένου να κάνει δυσκολότερη την υποκλοπή στοιχείων των χρηστών της.
Ταυτόχρονα κάλεσε και άλλες διαδικτυακές επιχειρήσεις να κάνουν το ίδιο και να αναζητήσουν τρόπους για να παρεμποδίσουν τις....

παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές από τις κυβερνητικές υπηρεσίες.
Η εταιρεία, που ήδη από το 2011 καταβάλλει προσπάθειες ώστε να είναι δυσκολότερη η υποκλοπή των σύντομων μηνυμάτων των χρηστών, χρησιμοποίησε διάφορα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης. Ωστόσο, μόνο τώρα ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιεί μια νέα μέθοδο, την οποία ονομάζει «forward secrecy».
Η κίνηση του Twitter θεωρήθηκε απαραίτητη μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις από τον πρώην πράκτορα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας Εντουαρντ Σνόουντεν σχετικά με το εκτεταμένο πρόγραμμα παρακολουθήσεων που εφάρμοζε η αμερικανική κυβέρνηση.
Το Facebook, η Microsoft και η Yahoo έχουν δημοσίως διαμαρτυρηθεί ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν επιτρέπει να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία για τις προσπάθειες συγκέντρωσης δεδομένων που έχουν καταγράψει μέσα από τα συστήματά τους.
Κάποιες εταιρείες, μάλιστα, αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες προκειμένου να διασφαλίσουν το απαραβίαστο των επικοινωνιών.
Η μέθοδος «forward secrecy» αποτρέπει τους ενδιαφερομένους από το να εκμεταλλεύονται αδυναμία στο HTTPS που καθιστά δυνατή η υποκλοπή μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων σε περίπτωση που έπεφτε στα χέρια τους ένας μεμονωμένος προσωπικός κώδικας, ο οποίος στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση όλων των δεδομένων.
Η ιδιαίτερα εξελιγμένη τεχνική που χρησιμοποιείται από το Twitter δημιουργεί διαρκώς νέους μεμονωμένους κωδικούς αποκρυπτογράφησης καθώς ξεκινούν οι νέες περίοδοι επικοινωνίας, καθιστώντας αδύνατη τη χρήση ενός μεμονωμένου κλειδιού για την αποκωδικοποίηση των δεδομένων.
kathimerini.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια