Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δίαιτα “Μισό κιλό την ημέρα” του Rocco DiSpirito

Χάστε κιλά και πόντους σε 28 ημέρες
Ο Rocco DiSpirito είναι σεφ και δημιουργός της δίαιτας “Μισό κιλό την ημέρα” (The Pound a Day Diet). Ο Rocco ήταν υπέρβαρος και κατάφερε να χάσει όλα τα κιλά ακολουθώντας ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα μέχρι 1.200 θερμίδες.
Το μότο του είναι:

Η απόλυτη δίαιτα είναι αυτή που σου δίνει χαρά. Εκτός από κιλά κατάφερε να χάσει και πόντους από τη μέση. Η δίαιτα στηρίζεται στον έλεγχο των θερμίδων και είναι εμπνευσμένη από το μεσογειακό πρότυπο διατροφής. Το διατροφικό πρόγραμμα αναπτύχθηκε με την καθοδήγηση του γιατρού του και είναι βασισμένη στις τελευταίες έρευνες και επιστημονικές μελέτες για την υγιεινή απώλεια βάρους. Η δίαιτα χωρίζεται σε δυο φάσεις.

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ:
ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΛΩΝ
Διάρκεια: 28 ημέρες
Στην πρώτη φάση της δίαιτας από την πρώτη έως την πέμπτη ημέρα καταναλώνουμε μέχρι 850 θερμίδες και την έκτη έως την έβδομη ημέρα καταναλώνουμε μέχρι 1.200 θερμίδες.
Επαναλαμβάνουμε το εφταήμερο διατροφικό πρόγραμμα για 3 φορές ακόμη.
Αν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δεν φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα συνεχίζουμε το πρόγραμμα για όσο διάστημα επιθυμούμε μέχρι να χάσουμε τα περιττά κιλά.
Αν φτάσουμε στο στόχο μας πριν την ολοκλήρωση των 28 ημερών, σταματάμε την πρώτη φάση και προχωράμε στην δεύτερη φάση της δίαιτας.
Η πρώτη φάση της δίαιτας περιλαμβάνει λαχανικά, φρούτα, άπαχη πρωτεΐνη, δημητριακά ολικής αλέσεως και τα παράγωγά τους, γαλακτομικά χαμηλών λιπαρών και φυτικά έλαια όπως το ελαιόλαδο.

Λαχανικά
Περιλαμβάνονται όλα τα λαχανικά
Τα λαχανικά είναι πλούσια σε νερό, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά, φυτοχημικά και ελάχιστες θερμίδες.
Μια μεγάλη ποσότητα λαχανικών μπορεί να μας χορτάσει χωρίς να μας φορτώσει πολλές θερμίδες.

Άπαχη Ζωική και Φυτική Πρωτεΐνη
Όλα τα είδη ζωικής και φυτικής άπαχης πρωτεΐνης όπως άπαχο κρέας, πουλερικά, αυγά, γάλα, γιαούρτι, ψάρι, βρώμη, όσπρια.
Η πρωτεΐνη βοηθάει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην απώλεια βάρους καθώς απαιτείται από τον οργανισμό περισσότερη ενέργεια για την επεξεργασία της πρωτεΐνης σε σχέση με τους υδατάνθρακες.
Δίνει ενέργεια στο σώμα, μας δίνει την αίσθηση της πληρότητας, βοηθάει στη διατήρηση άλιπης μάζας στο σώμα και μας βοηθάει να κάψουμε το λίπος της κοιλιάς και του σπλαχνικού λιπώδους ιστού που περιβάλλει τα όργανα και οδηγεί σε ασθένειες και επιτάχυνση της γήρανσης.

Δημητριακά και παράγωγά τους ολικής αλέσεως
Περιλαμβάνονται όλα τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα παράγωγα τους όπως: σιτάρι, πλιγούρι, κριθάρι, κινόα, φαγόπυρο, καλαμπόκι, αμάραντο, βρώμη, ρύζι, σίκαλη, κεχρί κ.ο.κ.
Τα ραφιναρισμένα δημητριακά όπως το λευκό αλεύρι, λευκό ρύζι είχαν το φύτρο και το πίτουρο σταριού πριν την επεξεργασία.
Το πίτουρο και το φύτρο περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά και στοιχεία που βοηθάνε στην καύση του λίπους καθώς απαιτείται περισσότερη ενέργεια από τον οργανισμό για την επεξεργασία των τροφών ολικής αλέσεως.
Τα δημητριακά ολικής αλέσεως μας δίνουν την αίσθηση του κορεσμού, έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και όλα αυτά συντελούν στο να χάσουμε βάρος.
Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, σίδηρο, σελήνιο, έχουν αντιοξειδωτικά, φυτοχημικά.
Μελέτες έχουν δείξει ότι ενήλικες που καταναλώνουν περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος, χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος και λιγότερο κοιλιακό λίπος σε σύγκριση μ’αυτούς που καταναλώνουν περισσότερα ραφιναρισμένα δημητριακά.
Επίσης, η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως διατηρεί υγιή τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και έχει συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2, καρδιαγγειακών νοσήματων, ανάπτυξης καρκίνου και άσθματος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΙΤΑΣ
1η Ημέρα Μέχρι 850 θερμίδες
2η Ημέρα Μέχρι 850 θερμίδες
3η Ημέρα Μέχρι 850 θερμίδες
4η Ημέρα Μέχρι 850 θερμίδες
5η Ημέρα Μέχρι 850 θερμίδες
6η Ημέρα Μέχρι 1.200 θερμίδες
7η Ημέρα Μέχρι 1.200 θερμίδες
8η Ημέρα Μέχρι 850 θερμίδες
9η Ημέρα Μέχρι 850 θερμίδες
10η Ημέρα Μέχρι 850 θερμίδες
11η Ημέρα Μέχρι 850 θερμίδες
12η Ημέρα Μέχρι 850 θερμίδες
13η Ημέρα Μέχρι 1.200 θερμίδες
14η Ημέρα Μέχρι 1.200 θερμίδες
15η Ημέρα Μέχρι 850 θερμίδες
16η Ημέρα Μέχρι 850 θερμίδες
17η Ημέρα Μέχρι 850 θερμίδες
18η Ημέρα Μέχρι 850 θερμίδες
19η Ημέρα Μέχρι 850 θερμίδες
20η Ημέρα Μέχρι 1.200 θερμίδες
21η Ημέρα Μέχρι 1.200 θερμίδες
22η Ημέρα Μέχρι 850 θερμίδες
23η Ημέρα Μέχρι 850 θερμίδες
24η Ημέρα Μέχρι 850 θερμίδες
25η Ημέρα Μέχρι 850 θερμίδες
26η Ημέρα Μέχρι 850 θερμίδες
27η Ημέρα Μέχρι 1.200 θερμίδες
28η Ημέρα Μέχρι 1.200 θερμίδες

ΦΑΣΗ 2:
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Για να διατηρήσουμε τα επιθυμητά κιλά πρέπει να αποφευχθεί η νοοτροπία όλα ή τίποτα.
Το διατροφικό μας πρόγραμμα θα πρέπει να βασίζεται στο μεσογειακό πρότυπο διατροφής. Καταναλώνουμε τόσες θερμίδες ημερησίως όσες απαιτούνται για να διατηρήσουμε το υπάρχον σωματικό μας βάρος. Υπολογίζουμε εδώ τις θερμίδες που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε τα κιλά μας ανάλογα με το ύψος, την ηλικία και την σωματική μας δραστηριότητα. Επιτρέπουμε στον εαυτό μας περιστασιακές παρασπονδίες με τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας. Δεν τιμωρούμε τον εαυτό μας με το να μη φάμε την επόμενη μέρα απλά ακολουθούμε ένα υγιεινό διατροφικό μενού που θα βασίζεται στη μεσογειακή διατροφή.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΙΤΑΣ 
- Καταναλώνουμε καθημερινά τουλάχιστον 2 λίτρα νερό και ροφήματα βοτάνων.
- Μαγειρεύουμε τις τροφές ψητές ή βραστές ή στον ατμό.
- Για καλύτερα αποτελέσματα συνδυάζουμε τη δίαιτα με μεσαίας έως έντονης σωματικής δραστηριότητα (περπάτημα, τρέξιμο, αεροβική άσκηση, δουλειές στο σπίτι κ.ο.κ.) τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά.
- Στα γεύματα και στα ροφήματα προτιμάμε την κανέλα Κεϋλάνης, την πιπερόριζα (τζίντζερ) και το τσίλι που συντελούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καύση του λίπους.
- Ελέγχουμε το βάρος μας μια φορά την εβδομάδα, την ίδια πάντα ώρα με ελαφρύ ρουχισμό και με άδειο στομάχι. Η καλύτερη ώρα είναι το πρωί μόλις έχουμε ξυπνήσει.
- Δεν παραλείπουμε γεύματα. Τρώμε κάθε δυόμιση ή τρεις ώρες. Ακόμα κι αν δεν πεινάμε τρώμε έστω λίγο για να κρατάμε τον μεταβολισμό σε εγρήγορση.

Επιτρέπεται
- Ροφήματα βοτάνων
- Καφές
- Φυσικό Γλυκαντικό (Στέβια, Monk Fruit (Φρούτο των Μοναχών) )
- Αρωματικά (φρέσκα ή αποξηραμένα), μπαχαρικά, ελάχιστο ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι, ξύδι, λεμόνι

 - Λαχανικά 
Τουλάχιστον 4 μερίδες την ημέρα (εκτός από πατάτες)
Υπολογισμός Μερίδας 1 μερίδα ωμά ή μαγειρεμένα λαχανικά: 1/2 κούπα 1 μερίδα ωμά πράσινα φυλλώδη λαχανικά: 1 κούπα 1 μερίδα χυμός λαχανικών: 1/2 κούπα
 - Φρούτα 
Τουλάχιστον 4 μερίδες την ημέρα Υπολογισμός Μερίδας 1 μερίδα: 1 μεσαίου μεγέθους φρούτο 1 μερίδα φρέσκα ή κονσερβοποιημένα φρούτα: 1/2 κούπα 1 μερίδα αποξηραμένα φρούτα: 1/4 της κούπας 1 μερίδα χυμός φρούτων: 1/2 κούπα
 - Δημητριακά ολικής αλέσεως και τα παράγωγά τους 
Τουλάχιστον 2 μερίδες την ημέρα Υπολογισμός Μερίδας 1 μερίδα ωμά δημητριακά πρωϊνού: 1 κούπα 1 μερίδα μαγειρεμένα δημητριακά πρωϊνού: 1/2 κούπα 1 μερίδα μεγειρεμένο ρύζι: 1/2 κούπα 1 μερίδα μαγειρεμένα μακαρόνια: 1/2 κούπα 1 μερίδα ψωμί: 1 φέτα
 - Όσπρια 
Τουλάχιστον 2 μερίδες την εβδομάδα Υπολογισμός Μερίδας 1 μερίδα μεγειρεμένα όσπρια: 1/2 κούπα
- Ψάρι 
Τουλάχιστον 2 μερίδες την εβδομάδα Υπολογισμός Μερίδας 1 μερίδα μαγειρεμένο ψάρι: 115 γραμμ.
- Άπαχο Κρέας και Πουλερικά 
Μέχρι 1 μερίδα την ημέρα Υπολογισμός Μερίδας 1 μερίδα μαγειρεμένο κρέας ή ψάρι: 115 γραμμ.
- Γαλακτομικά χαμηλών λιπαρών
Μέχρι 1 μερίδα την ημέρα 1 μερίδα γιαούρτι: 1 κούπα (200 γραμμ.) 1 μερίδα τυρί: 55 γραμμ.
- Ξηροί Καρποί 
Τουλάχιστον 1 μερίδα την ημέρα Υπολογισμός Μερίδας 1 μερίδα ωμοί ή ψημένοι ανάλατοι ξηροί καρποί: 1 χούφτα ή 45 γραμμ.
- Αλκοόλ 
Μέχρι 2 μερίδες την ημέρα 1 μερίδα λικέρ: 40 ml 1 μερίδα κρασί: 140 ml 1 μερίδα μπύρα: 340 ml

Δεν επιτρέπεται
- Αναψυκτικά (διαίτης ή μη)
- Ζάχαρη Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα. Η Δίαιτα αυτή απευθύνεται σε ενήλικες. Πριν ξεκινήσουμε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτούμε το γιατρό μας.
www.enter2life.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια