Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μασήστε τσίχλα για να χάσετε βάρος

5 απίθανοι τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε περιττά κιλά...
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείτε προκειμένου να χάσετε βάρος θα γίνει πιο αποτελεσματικό αν, σύμφωνα με τα πορίσματα διαφόρων επιστημονικών ερευνών, το «ενισχύσετε» εφαρμόζοντας....

6 απίθανους τρόπους που «υπόσχονται» ότι συνδράμουν θετικά στην προσπάθειά σας.

1. Μασήστε τσίχλα!
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, το μάσημα της τσίχλας πριν από το απογευματινό γεύμα, μπορεί να μας βοηθήσει να περιορίσουμε τις λιγούρες όταν ακολουθούμε δίαιτα αδυνατίσματος. Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί αυτό συμβαίνει γιατί προάγει το αίσθημα κορεσμού. Πιο συγκεκριμένα τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα περιόρισαν τις θερμίδες που προσλάμβαναν από τα γεύματα τους κατά 25%.

Tip: Προτιμήστε τσίχλα χωρίς ζάχαρη όχι μόνο γιατί έχει λιγότερες θερμίδες αλλά και γιατί δεν βλάπτει και τα δόντια σας.

2. Κάντε τη δίαιτα των σπηλαίων!
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν ειδικοί από το Ινστιτούτο Karolinska, δημιούργησαν ένα διαιτολόγιο με βάση τις διατροφικές συνήθειες των προϊστορικών ανθρώπων και ζήτησαν από 14 εθελοντές να το ακολουθήσουν για 3 εβδομάδες. Στο τέλος της έρευνας όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν χάσει σχεδόν δύο κιλά. Η διατροφή τους σε αυτό το διάστημα ήταν πλούσια σε άπαχο κρέας, ψάρι, μούρα και καρύδια. Επιπλέον οι εθελοντές εμφάνισαν πτώση της αρτηριακής τους πίεσης.

Tip: Μπορείτε να εντάξετε τις παραπάνω τροφές στο διαιτολόγιο σας αλλά μην ξεχνάτε να ακολουθείτε πάνω από όλα μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς να αποκλείετε ομάδες τροφίμων. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί η απουσία σημαντικών ομάδων τροφίμων στην συγκεκριμένη δίαιτα (π.χ. τα δημητριακά) μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

3. Κρατήστε ημερολόγιο!
Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν σε πρόσφατη έρευνα ότι χάνουμε κιλά αν καταγράφουμε τι τρώμε καθημερινά. Το διατροφικό ημερολόγιο μπορεί να σας δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι και πότε τρώτε καθώς και τις θερμίδες που προσλαμβάνετε καθημερινά. Θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τα τσιμπολογήματα και να διορθώσετε τις διατροφικές συνήθειες που σας παχαίνουν.

Tip: Μπορείτε να επισκεφτείτε (ενδεικτικά) τη σελίδα weightloss.com για τυπώσετε τη φόρμα και να συμπληρώνετε καθημερινά το διατροφικό σας ημερολόγιο.

4. Βάλτε νοστιμιά στο φαγητό σας!
Το γευστικό φαγητό δεν παχαίνει - αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη τα μπαχαρικά που προσθέτουμε στο φαγητό μας, νοστιμίζουν το γεύμα μας, μας βοηθούν να αισθανθούμε πιο γρήγορα το αίσθημα κορεσμού και έτσι να μειώσουμε τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε.

Tip: Ανακαλύψτε ποιο μπαχαρικό πάει με το φαγητό σας:

Βοδινό κρέας: Δαφνόφυλλο, μαντζουράνα, μοσχοκάρυδο, κρεμμύδι, πιπέρι, θυμάρι, φασκόμηλο.
χοιρινό: πιπέρι, ρίγανη, κρεμμύδι, σκόρδο.
μοσχάρι: δάφνη, κάρυ, τζίντζερ, ρίγανη.
Κοτόπουλο: Tζίντζερ, ρίγανη, πάπρικα, δενδρολίβανο, θυμάρι κ.α.
Ψάρι: Kάρυ, πάπρικα, πιπέρι, άνηθο

5. Ξε... γελάστε τη ζυγαριά !
Σύμφωνα νέα έρευνα, περίπου μία ώρα έντονου γέλιου ισοδυναμεί με περίπου 30 λεπτά γυμναστικής με βάρη. Μάλιστα, τα αποτελέσματα, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες, μπορούν να είναι θεαματικά. Μέσα σε ένα χρόνο το συχνό γέλιο μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε 5 ολόκληρα κιλά, χωρίς διατροφικούς περιορισμούς. «Όταν ξεσπούμε σε γέλια είναι σαν να κάνουμε στον οργανισμό μας αεροβική άσκηση», αναφέρει χαρακτηριστικά η νευροεπιστήμονας δρ. Χέλεν Πίλσερ. Από τη μελέτη της δρ. Πίλσερ προέκυψε ότι μία ώρα δυνατού γέλιου «καίει» περίπου 100 θερμίδες, που αντιστοιχούν σε μια μικρή σοκολάτα. Επιπλέον, το γέλιο έχει και άλλα οφέλη για τον οργανισμό μας: ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και καταπολεμά το στρες.

Tip: Εκτός από τα απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε όπως να δείτε μια κωμωδία ή να κάνετε παρέα με ανθρώπους που έχουν χιούμορ μπορείτε ακόμη να παρακολουθήσετε σεμινάρια γελωτοθεραπείας. Ακόμη και αν όλα τα παραπάνω δεν παίξουν καθοριστικό ρόλο στο αδυνάτισμα σίγουρα θα νιώσετε καλύτερα.
Μαρία Κόλλια-www.lifezone.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια