.
Τα φουρνίζεις και τα ξεχνάς!Χρόνος Εκτέλεσης : 20 λεπτά
Κόστος: 3.00 €
Υλικά:
2 ασπράδια αυγού
1 πρέζα αλάτι
110 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
120 γραμμάρια ξηροί καρποί της αρεσκείας σας σπασμένοι σε κομμάτια
130 γραμμάρια σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια
1 βανίλια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες
Χτυπάμε 2 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με το αλάτι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει η μαρέγκα σφιχτή, λεία και γυαλιστερή.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Με το ίδιο κουτάλι βάζουμε όχι μικρές κουταλιές από το μείγμα πάνω στις λαδόκολλες.
Φτιάχνουμε 30 "μπισκοτάκια".
Βάζουμε τα ταψιά στο φούρνο και κλείνουμε το διακόπτη.
Αφήνουμε τα μπισκότα ΧΩΡΙΣ να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου για τουλάχιστον 5 ώρες ή προτιμότερο όλη τη νύχτα.
Αφαιρούμε από το ταψί και διατηρούμε σε κλειστό δοχείο για 3-4 μέρες.
Μπορείτε να προσθέσετε ότι θέλετε αρκεί να κρατήσετε τα βάρη σταθερά!
Πετρετζίκης
0 Σχόλια