Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βάλε λάδι!

Το πολύτιμο ελαιόλαδο, εκτός από την σπουδαία συμβολή του διατροφή μας, μπορεί να τεθεί και στην υπηρεσία της ομορφιάς μας!
Ο μύθος λέει ότι ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Αύγουστος ρώτησε τον γιατρό της εποχής Πόλλιο, τι πρέπει να κάνει για να παραμείνει υγιής και όμορφος μέχρι τα....

βαθιά γεράματα.
«Πολύ λίγα πράγματα», του απάντησε εκείνος: «Να πίνετε κρασί και να αλείφεστε με ελαιόλαδο»...
Τι γνώριζε ο Πόλλιος που - ίσως - δεν έχουμε μάθει ακόμη εμείς;
Ότι το ελαιόλαδο, εκτός από ένα άριστο διατροφικό προϊόν, μπορεί παράλληλα να είναι η βάση για τη φροντίδα και τη διατήρηση της νεανικής μας εμφάνισης αλλά και η φυσική λύση σε διάφορα προβλήματα ομορφιάς!
Βλέπετε, το λάδι της ελιάς ως μέσο καλλωπισμού και περιποίησης, είναι ένα «μυστικό» που γνώριζαν καλά, τόσο στην αρχαιότητα όσο και στα μεταγενέστερα χρόνια.

Από τη γιαγιά στην εγγονή
Ένα τόσο αποτελεσματικό «μυστικό», δεν θα μπορούσε παρά να μεταφερθεί από γενιά σε γενιά, φτάνοντας μέχρι και σε εμάς ως πολύτιμη συμβουλή που μας έδινε η γιαγιά μας όταν είμαστε μικρές.
Το ελαιόλαδο από μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλα φυσικά υλικά, γίνεται αποτελεσματικό φάρμακο για την ξηροδερμία, αντιμετωπίζει με τον καλύτερο τρόπο την τριχόπτωση και παράλληλα δίνει λάμψη στα μαλλιά, απαλύνει τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, αντιμετωπίζει τη λιπαρότητα στο πρόσωπο και μαλακώνει το σκληρό δέρμα στα γόνατα, τους αγκώνες και τα χέρια.
Οι ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου φυσικά δεν σταματούν εκεί. Αρκεί να μάθουμε τις κατάλληλες συνταγές για να καταλάβουμε ότι, έχουμε έναν πολύτιμο σύμμαχο για την ομορφιά μας, που κοστίζει ελάχιστα σε σύγκριση με τα πανάκριβα καλλυντικά προϊόντα και προσφέρει τα μέγιστα!

Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του
Ψάχνετε τη λύση για το δικό σας πρόβλημα ομορφιάς; Ρίξτε μια ματιά στις συνταγές που ακολουθούν και μπορεί τελικά, να ανακαλύψετε ότι είναι πολύ πιο απλή απ' ότι φαντάζεστε. Αλλά ακόμη κι αν δεν έχετε συγκεκριμένο πρόβλημα, μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας έξτρα περιποίηση, για να διατηρήσετε την νεότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος σας μέχρι τα βαθιά γεράματα!

Για το σώμα
- Αν το σώμα σας είναι ξηρό και σας «τραβάει», γεμίστε τη μπανιέρα με χλιαρό νερό, ρίξτε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και χαλαρώστε μέσα στο νερό τουλάχιστον για 15 λεπτά.
- Αν το δέρμα στους αγκώνες ή τα γόνατα είναι σκληρό, ανακατέψτε 1 κουταλιά αλάτι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τρίψτε τα σημεία απαλά για 1 λεπτό. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και αφού σκουπίσετε με μια πετσέτα, απλώστε λίγη ενυδατική κρέμα.

Για το πρόσωπο
- Αν έχετε «σακούλες» και ρυτίδες κάτω από τα μάτια, ανακατέψτε 1 κρόκο αυγού, 1 κουταλάκι ελαιόλαδο, 1 κουταλιά γάλα και 1 κουταλιά μέλι. Απλώστε το μίγμα στα μάτια και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά. Αφαιρέστε τη μάσκα με άφθονο χλιαρό νερό.
- Για λιπαρό δέρμα: ψιλοκόψτε λίγο μαϊντανό και ανακατέψτε τον με 2 κουταλιές Cottage Cheese και 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε την για 5 - 10 λεπτά. Ξεπλένετε με άφθονο νερό.
- Για ξηρό δέρμα: Ανακατέψτε 1 κρόκο αυγού, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες λεμόνι μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Απλώστε το στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε το μέχρι να στεγνώσει. Αφαιρέστε το με άφθονο νερό.
- Για ευαίσθητο δέρμα: Πολτοποιείτε 2 βερίκοκα στο μπλέντερ, προσθέστε 1 κουταλιά ζεστό ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο και αφήστε το για 5 - 10 λεπτά. Ξεβγάζετε με άφθονο νερό.

Βελούδινα χέρια
- Αν τα νύχια σας σπάνε εύκολα: Σ' ένα μπολ, αναμειγνύετε 1½ φλιτζανάκι ελαιόλαδο και ½ φλιτζανάκι λεμόνι. Μαλακώστε τα νύχια σας για 3 - 5 λεπτά. Φορέστε βαμβακερά γάντια και αφήστε το να δράσει για όλη τη νύχτα. Επαναλαμβάνετε δύο φορές την εβδομάδα για 3 μήνες.
- Αν το δέρμα των χεριών σας είναι ξηρό και «άγριο»: Λιώστε μια πολύ γινομένη μπανάνα με πιρούνι και ανακατέψτε την με μια κουταλιά ελαιόλαδο. Απλώστε το μίγμα στα χέρια και φορέστε βαμβακερά γάντια και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Το πρωί, δεν θα τα αναγνωρίζετε!

Μαλλιά λαμπερά και όμορφα
- Για θαμπά μαλλιά: Μια φορά την εβδομάδα, μετά το λούσιμο απλώστε στις ρίζες χλιαρό ελαιόλαδο. Κάντε ελαφρύ μασάζ, τυλίξτε τα με μια ζεστή πετσέτα και αφήστε τα για μία ώρα.
- Για αδύνατα μαλλιά: Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, ένα φλιτζάνι μέλι και δύο σταγόνες λεμόνι. Απλώστε το μίγμα στις ρίζες και τυλίξτε τα με ζεστή πετσέτα για μία ώρα.
- Για την τριχόπτωση: Κάνε ελαφρύ μασάζ με ελαιόλαδο στις ρίζες των μαλλιών κάθε βράδυ για 8 μέρες. Φορέστε ένα σκουφάκι για ντους, τυλίξτε τα με μια ζεστή πετσέτα και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.
- Ενυδάτωση: Ανακατέψτε για μισό λεπτό στο μπλέντερ 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές ηλιέλαιο, 2 αυγά, 2 κουταλιές γάλα καρύδας, 2 κουταλιές μέλι και 1 κουταλάκι λάδι καρύδας. Απλώστε το μίγμα στα μαλλιά και αφήστε το να δράσει 5 λεπτά. Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό. Για βαθύτερη ενυδάτωση, αφήστε το μίγμα να δράσει περισσότερη ώρα.
.lifesharing.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια