.
Για όσους από εσάς νηστεύουν, αυτά τα κουλουράκια είναι χορταστικά και πολύ νόστιμα. Κατάλληλα να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι σας, για πρωινό ή και για όλη τη διάρκεια της ημέρας, στη δουλειά και στο σπίτι.Αυτό μου αρέσει με αυτά τα κουλουράκια, ταιριάζουν σχεδόν παντού, και θα βρίσκετε πάντα μια καλή δικαιολογία για να απολαύσετε ένα νηστίσιμο κουλουράκι!....:Υλικά
½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
¾ της κούπας λάδι (ελαιόλαδο και σπορέλαιο)
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα κόκκινο κρασί γλυκό
1 κ.γ μαγειρική σόδα σε σκόνη
3 κ.γ κανέλλα σε σκόνη
2 κ.γ γαρύφαλλο σε σκόνη
σουσάμι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε τη σόδα με το πορτοκάλι και τα προσθέτουμε στο μίγμα, στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, την κανέλλα και το γαρύφαλλο.
Τέλος προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι ομοιόμορφη και να μην κολλάει στο χέρι.
Πλάθουμε σε κουλούρια σε ίδιο μέγεθος και πάχος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί, πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.
Αλείφουμε τα κουλούρια με νερό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
foodzine.gr
0 Σχόλια