Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Mannequal: η κούκλα της βιτρίνας έχει αναπηρία

Το «Mannequal» σχεδιάστηκε για να γεφυρώσει το κενό που υπάρχει μεταξύ των καταναλωτών με αναπηρία και του κόσμου της μόδας.
Δημιουργός του είναι η αγγλίδα Sophie Morgan, μια νεαρή καλλιτέχνης με παραπληγία, που μετά το ατύχημά της άρχισε να την ενοχλεί η απουσία της αναπηρίας από την αγορά της μόδας και το σύγχρονο lifestyle.
Το Mannequal είναι....

ένα καινοτόμο προϊόν: είναι ένα αναπηρικό κάθισμα για το «mannequin» (δηλαδή ένα αναπηρικό κάθισμα για την κούκλα της βιτρίνας).
Και παρά το γεγονός πως πρόκειται στην ουσία για ένα κάθισμα, «ο συμβολικός του χαρακτήρας δεν περνάει απαρατήρητος», όπως δηλώνει η Morgan.
Είναι σχεδιασμένο για να χρησιμοποιείται και για αντρικές και για γυναικείες κούκλες, συγκεκριμένων διαστάσεων ύψους και πλάτους, και να μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορους τρόπους, ώστε να συμβαδίζει αισθητικά με την εικόνα και το ύφος της βιτρίνας του καταστήματος, για να δίνει ένα διακριτικό και ευφυές αποτέλεσμα.
Βασικό χαρακτηριστικό του Mannequal είναι πως ο σχεδιασμός του επιτρέπει την τοποθέτηση μιας κούκλας (mannequin) χωρίς να εμποδίζεται η ανάδειξη του ενδύματος, ενώ το styling της κούκλας γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και σε κάθε κούκλα που τοποθετείται σε καθιστή θέση.
Το Mannequal είναι προφανές πως προτείνει μια στάση αποδοχής και ισότητας μεταξύ των καταναλωτών, ενώ ενδυναμώνει την εικόνα του καταστήματος υποδηλώνοντας την ποιοτική εξυπηρέτηση του πελάτη, είτε αυτός έχει αναπηρία είτε όχι.
Περισσότερες πληροφορίες για το Mannequal θα βρείτε εδώ: mannequal
Λίγα λόγια για τη δημιουργό
Η Sophie Morgan (www.sophiemorgan.com), πριν την παράλυσή της λόγω τροχαίου ατυχήματος το 2003, σκόπευε να σπουδάσει νομική, αλλά ένα χρόνο μετά το ατύχημα κι ενώ είχε αλλάξει ήδη προσανατολισμό στις σπουδές της μελετώντας τέχνες, πήρε υποτροφία για να σπουδάσει στο τμήμα Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο. Από τότε έχει κάνει πολλές προσωπικές εκθέσεις των έργων της σε όλη τη Μ. Βρετανία, που περιλαμβάνουν προσωπογραφίες από λάδι και άνθρακα, πίνακες με συμβολισμούς, αλλά και «τυφλό σχέδιο», όπου δημιουργεί έχοντας τα μάτια κλειστά, με γραμμές από μελάνι.
Παράλληλα, σπουδάζει ανθρωπιστικές επιστήμες στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Μ. Βρετανίας, και συνδυάζει τη ζωγραφική με την αγάπη της για συγγραφή και παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών – συμμετείχε στις σειρές του BBC «Beyond Boundaries» (αποστολή ενός μήνα στη Nicaragua το 2004) και «Britain’s Missing Top Model» (ένα reality show το 2008 που εστίαζε στην είσοδο των γυναικών με αναπηρία στη βιομηχανία της μόδας).
Πρόσφατα της απονεμήθηκε το βραβείο «Young Disabled Person of the Year», ενώ ένα από τα φιλόδοξα σχέδιά της είναι η είσοδος του Mannequal στην αγορά, κάτι που ήδη ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Mannequal στη βιτρίνα του καταστήματος Debenhams τον περασμένο Ιούλιο.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια