.
ΥΛΙΚΑΓια τα μπέργκερ:
- 4 παντζάρια
- 250 γρ. κόκκινα φασόλια
- 4 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. κόλιανδρο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 ασπράδι αβγού
- 80 γρ. αλεύρι
- Αλάτι - πιπέρι
- Ελαιόλαδο Άλτις
- 150 γρ. γιαούρτι
- 50 γρ. καρύδια
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. κάρυ
- Αλάτι - πιπέρι
- 16 αραβικές πίτες μικρές
- Φύλλα από τα παντζάρια
- 1 αβοκάντο
- 1 κρεμμύδι
Βράζουμε και καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα λιώνουμε όσο να στέκονται με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε και τα φασόλια και συνεχίζουμε το λιώσιμο με το πιρούνι.
Σπάμε το κόλιανδρο σε ένα γουδί και τον προσθέτουμε στο μείγμα με τα παντζάρια, καθώς και το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το θυμάρι, αλάτι - πιπέρι, το ασπράδι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το αλεύρι.
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε κι οποιοδήποτε μυρωδικό της αρεσκείας μας.
Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα μπιφτεκιών στο μέγεθος περίπου που είναι και οι πίτες, με τη βοήθεια δυο κουταλιών.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί ψήνουμε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά από 5 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν τραγανά.
Τα βάζουμε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα γιαουρτιού, βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τα καρύδια θρυμματισμένα, αλάτι, χυμό από ½ λεμόνι, κάρυ, 2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες, και το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες.
Παίρνουμε μια μικρή αραβική πίτα απλώνουμε λίγα παντζαρόφυλλα, από πάνω το μπιφτέκι, τις φέτες του αβοκάντο, τις ροδέλες κρεμμυδιού και τέλος μια κουταλιά από την σάλτσα γιαουρτιού, καλύπτουμε με την άλλη αραβική πίτα και πασπαλίζουμε με λίγο κόλιανδρο ακόμα για γεύση και γαρνίρισμα.
Από τον Chef Ανδρέα Λαγό
0 Σχόλια