Έτοιμη σε 15 λεπτά, κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί!
Υλικά:
- 350 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι μπερ (1,5 πακέτο περίπου)
- 250 γραμ βούτυρο (μια πλακέτα)
- 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 50 γραμμάρια λικέρ
- 50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
- 2 μέτρια αυγά
Σε ένα μεγάλο μπωλ σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και τα περιχύνουμε με το λικέρ ανακατεύοντας με τα χέρια ώστε να πάει παντού.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο και όταν έχει γίνει σαν κρέμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως τα αυγά, τη ζάχαρη και το κακάο.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και το προσθέτουμε στα μπισκότα.
Τοποθετούμε το μίγμα σε ταψί με αποσπώμενες πλευρές ή τουρτιέρα!
Τι θα χρειαστείτε για την κρέμα
- 2 κουτάκια σαντιγύ μόρφατ
- 2 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα
Χτυπάμε στο μίξερ τη μόρφατ μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
Την προσθέτουμε επάνω στο μωσαϊκό και διακοσμούμε με τριμμένα μπισκότα oreo.
Καλή απόλαυση!
http://www.cookierama.gr/content/toyrta-xelogiastra
0 Σχόλια