.
Υλικά½ κ. καλαμάρια
100 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι δυόσμο
1 φλιτζάνι ξύδι
½ σφηνάκι ούζο
αλάτι & πιπέρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια.
Χρησιμοποιούμε όλα τα μέρη του και πλοκάμια και κοιλιά.
Στο τελευταίο ξέπλυμα τα αλείφουμε με λίγο ξυδάκι.
Το ξύδι βοηθάει για να μην σκάει το καλαμάρι στο τηγάνισμα.
Αλέθουμε τα καλαμαράκια στο μούλτι, με λίγο ξύδι και λίγο ούζο.
Το υγρό θα τα βοηθήσει να πολτοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα πράσινα μυρωδικά.
Προσθέτουμε και το αυγό χωρίς να το χτυπήσουμε.
Οι πρωτεΐνες του αυγού θα κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και προσθέτουμε την φρυγανιά για να σφίξει το μείγμα.
Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια.
Δεν χρησιμοποιούμε αλεύρι για να μην μαυρίσει το λάδι μας.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και μαϊντανό.
ΤΙΡ:
Δεν προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Αρκεί το ότι θα τηγανίσουμε τους κεφτέδες μας σε ελαιόλαδο.
Μπορούμε να παραλείψουμε το αυγό για να γίνουν οι κεφτέδες μας νηστίσιμοι.
Αγγελική Αντωνίου
0 Σχόλια