Υλικά:
4 φλάσκες μελιτζάνες
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζάνι λάδι
χυμό δύο λεμονιών
αλάτι...πιπέρι
λίγη πάπρικα
ελιές για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Πλένετε τις μελιτζάνες και κόβετε τα κοτσάνια.
Τις ψήνετε στο φούρνο ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσει η φλούδα τους.
Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση και αδειάζετε την ψίχα τους με ένα κουτάλι.
Βάζετε την ψίχα σε ένα μπολ και την κάνετε πουρέ με ένα πιρούνι.
Προσθέτετε το σκόρδο, κοπανισμένο, και ρίχνετε λίγο λίγο το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς. Ολοκληρώνετε ρίχνοντας και το χυμό του λεμονιού.
Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Βάζετε σε μπολ και γαρνίρετε με ροδέλες μαύρης ελιάς.
Πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα από πάνω.
greekcook.gr
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- _ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
0 Σχόλια