Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν στις γιορτές (αν και διατηρούνται για καιρό και δεν χαλάνε εύκολα), να μια συνταγή που θα τα αξιοποιήσει άψογα!
Δεν είναι απαραίτητο να περιμένετε 2 ώρες για να παγώσετε τα triffle.
Μπορείτε να τα απολαύσετε αμέσως, μιας και τρώγονται το ίδιο απολαυστικά:
Χρόνος Προετοιμασίας: 30΄
Χρόνος Αναμονής: 2 ώρες
Υλικά:
Για 4 μερίδες
2 φλιτζάνια παγωμένη κρέμα γάλακτος, χτυπημένα σε σαντιγί με 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
150 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
6 μελομακάρονα, θρυμματισμένα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ήδη σπασμένα που έχουν περισσέψει από τις γιορτές)
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τη σαντιγί με το μασκαρπόνε, με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, με μεγάλες και ανάλαφρες κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της σαντιγί.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να φτιάξω ένα λείο μείγμα.
Αποσύρω από τη φωτιά.
Βάζω μια στρώση από θρυμματισμένα μελομακάρονα σε 4 φαρδιά γυάλινα ποτήρια (π.χ. του ουίσκι). Σκεπάζω με μια καλή στρώση από το μείγμα μασκαρπόνε και καλύπτω με άλλη μια στρώση από τα υπόλοιπα θρυμματισμένα μελομακάρονα.
Τέλος, περιχύνω με τη λιωμένη κουβερτούρα.
Βάζω τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να παγώσουν και τα σερβίρω.
dinanikolaou
0 Σχόλια