.
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτάΧρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Για 12 άτομα
ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί 25Χ30 εκ.):
1 πακέτο Καταΐφι ΚΑΝΑΚΙ
2 κουταλιές μέλι
½ ποτήρι καρύδια αλεσμένα
1 ποτήρι λάδι ή βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
1 κιλό αναρή ανάλατη (ή ανάλατο ανθότυρο)
4 κουταλιές κανέλα αλεσμένη
8 κουταλιές ζάχαρη
½ φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές ανθόνερο
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι μέλι
2 ξυλάκια κανέλα
ξύσμα από ¼ λεμονιού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά της γέμισης.
Ετοιμάζετε την αναρόκρεμα σύμφωνα με τις οδηγίες και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 45΄περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.
Ετοιμάζετε το σιρόπι και το περιχύνετε ζεστό στην κρύα αναρόκρεμα.
Προαιρετικά μπορείτε να ρίξετε μέλι και καρύδια στην επιφάνεια της αναρόκρεμας.
Για το σιρόπι:
Βάζετε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζετε για 15 λεπτά.
Με βουτυρωμένα δάκτυλα στρίβετε και στην συνέχεια τραβάτε τις ίνες από καταιφι έτσι ώστε να το χωρίσετε σε δύο ίσα μέρη. Η διαδικασία «αφρατέματος» του καταϊφιού είναι πολύ σημαντική για να εχετε ένα άριστο αποτελεσμα. Βουτυρώνετε το ταψί και απλώνετε το μισό μέρος του καταϊφιού που έχετε «αφρατέψει». Περιχύνετε με τη μισή ποσότητα του λιωμένου βουτύρου προσέχοντας να βουτυρωθούν καλά όλες οι ίνες.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο μαγειρικής για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Καλύπτετε τα τοιχώματα με λίγο καταϊφι ακόμα.
Αδειάζετε και απλώνετε τη γέμιση στο ταψί.
Σκεπάζετε με το υπόλοιπο καταϊφι και ακολουθώντας την ίδια διαδικασία απλώνετε το υπόλοιπο βούτυρο.
0 Σχόλια