Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μπρουσκέτα με ανθότυρο Κρήτης

Υλικά (για 4-5 άτομα):
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες και ξεσποριασμένες
350 γραμ. ανθότυρο Κρήτης
1 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες (διαγώνια)
2-3 κουτ. της σούπας....

ξίδι μπαλσάμικο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1½ κουτ. της σούπας κάπαρη πλυμένη καλά και ψιλοκομμένη
1 κουτ. του γλυκού ξερό βασιλικό
ελαιόλαδο
1 κούπα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Πλένουμε ξεσποριάζουμε και αφαιρούμε τα χοντράδια από τις ντομάτες.
Τις ψιλοκόβουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια πλένουμε καλά τη κάπαρη με τρεχούμενο νερό για να ξαρμυρίσει την στύβουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά, τη ψιλοκόβουμε και τη ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη ντομάτα.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο μπολ.
Ανακατεύουμε ελαφρά ρίχνουμε το ξίδι, το ξερό βασιλικό, ελαιόλαδο όσο θέλουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύουμε καλά δοκιμάζουμε και διορθώνουμε στο ξίδι και στο αλάτι αν χρειαστεί.
 Όταν είναι έτοιμο το μείγμα σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ενωθούν οι γεύσεις και να βγάλει η ντομάτα τα υγρά της.
Κόβουμε τη μπαγκέτα διαγώνια για να βγουν λίγο μεγάλες οι φέτες και τις φρυγανίζουμε στη τοστιέρα, στο γκριλ, η αν έχουμε αναμμένο B.B.Q. σε αυτό.
Όταν φρυγανιστούν οι φέτες τις βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα κόβουμε το ανθότυρο σε κανονικές φέτες (όχι χοντροκομμένο γιατί θα σκεπάσει όλα τα αλλά υλικά) και το βάζουμε επάνω στις φέτες ψωμί. Ανακατεύουμε το μείγμα με τις ντομάτες και το ρίχνουμε από πάνω.
Πασπαλίζουμε με το φρέσκο βασιλικό ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Buon apettito!!
Μπορούμε πριν το ανθότυρο να βάλουμε στη bruschetta και τηγανητές μελιτζάνες.
everythingcook.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια