Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η τέλεια συνταγή για Κρέπες

Οι κρέπες είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση εδέσματος: όταν είναι αλμυρές μπορούν να σερβιριστούν σαν ορεκτικό ενώ όταν είναι γλυκές αποτελούν ένα εξαίσιο επιδόρπιο.
Ταυτόχρονα είναι και πολύ εύκολες στην ετοιμασία και με λίγη φαντασία μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξαίσιο πιάτο!

Υλικά:
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 γρ. αλάτι για αλμυρές κρέπες ή 2 γρ. ζάχαρη για γλυκές κρέπες
  • 120 γρ. φρέσκο γάλα
  • 120 γρ. νερό
  • 2 αυγά
  • 30 γρ. λιωμένο βούτυρο
Μέθοδος Παρασκευής
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι (ή τη ζάχαρη).
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το νερό και το γάλα.
  • Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και αναμειγνύουμε καλά με μια σπάτουλα. (όχι με σύρμα γιατί κάνει φυσαλίδες)
  • Προσθέτουμε μια ποσότητα από το μείγμα στην κρεπιέρα μας, απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέπα και την αφήνουμε να ψηθεί. Όταν αρχίσει να βγάζει ατμούς την γυρνάμε με την σπάτουλα και αρχίζουμε να βάζουμε τα υλικά της αρεσκείας μας.
  • Στην συνέχεια πρέπει να διπλώσουμε ή να τυλίξουμε την κρέπα ανάλογα για ποιο σκοπό την προορίζουμε.
  • Αν θέλετε να την σερβίρετε σαν ορεκτικό είναι προτιμότερο να την τυλίξετε σε ρολό.
  • Αν θέλετε να την σερβίρετε σαν επιδόρπιο καλύτερα να την διπλώσετε.
diaforetiko.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια