Παραδοσιακή θεσσαλική µπατζίνα
Η απλή εκδοχή της.
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί φούρνου)
1.200 γρ. σάρκα κολοκύθας
300 γρ. φέτα, τριµµένη
2 αβγά
250 ml φρέσκο πλήρες γάλα
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
500 γρ. αλεύρι (περίπου, όσο πάρει)
αλάτι και πιπέρι
βούτυρο (για την επάλειψη του ταψιού)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περνάµε την κολοκύθα από τον τρίφτη και την αφήνουµε σε σουρωτήρι για 1 ώρα να βγάλει τα υγρά της.
Τη στύβουµε και τη βάζουµε σε ένα µπολ µαζί µε τη φέτα, τα αβγά, το γάλα και το ελαιόλαδο. Προσθέτουµε σταδιακά το αλεύρι µέχρι να δηµιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός.
Δοκιµάζουµε και προσθέτουµε αλάτι και πιπέρι.
Βουτυρώνουµε το ταψί και απλώνουµε τον χυλό (το πάχος της πίτας δεν πρέπει να ξεπερνά το ένα δάχτυλο).
Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά, µέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά της.
ΣΤΕΛΛΑ
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- _ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
0 Σχόλια