Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή.
Ιδανική για τους αρχάριους στην κουζίνα αλλά και τους πολυάσχολους.
Υλικά:
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι
- χυμό από 3 πορτοκάλια και το ξύσμα τους
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 10 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μισό ποτήρι του κρασιού κονιάκ
- 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουτερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 100 γρ. καρυδόψιχα
- 1 κουταλιά της σούπας κανελογαρύφαλλα σε σκόνη
Για το σιρόπι:
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση:
Χτυπάς την ζάχαρη με το λάδι και προσθέτεις όλα τα υγρά υλικά.
Κατόπιν βάζεις όλα τα υπόλοιπα (εκτός από τα καρύδια).
Τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βράζεις όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά.
Όταν βγάλεις τα μελομακάρονα από τον φούρνο τα περιχύνεις (μέσα στο ταψί) με το σιρόπι.
Τρίβεις τα καρύδια και τα ρίχνεις από πάνω στα μελομακάρονα.
Τα κατάφερα κι εγώ φέτος.....
Φ.
2 Σχόλια
Και του χρονου !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΠΙΣΗΣ
Διαγραφή