Σούπερ λιχουδιά αποτελούν στην Ταΐλάνδη τα έντομα, που εκτρέφονται σε φάρμες, κι από εκεί πωλούνται στους δρόμους ως φαστ-φουντ.
Υπάρχουν περίπου 20.000 αγρότες εντόμων στο ΒΑ τμήμα της Ταϊλάνδης και τα τελευταία 15 χρόνια η χώρα κατέχει ηγετική θέση στην καλλιέργεια και στην επεξεργασία εντόμων.
Κάθε χρόνο παράγει κατά μέσο όρο 7.500 τόνους: κυρίως γρύλους και μπαμπού κάμπιες.
Τα έντομα έχουν γίνει ένα δημοφιλές σνακ σε τουριστικά σημεία, όπως στο Khao Sarn Road, και γενικά πωλούνται σε καροτσάκια στον δρόμο.
Η πιο δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος είναι το τηγάνισμα και η πλέον γευστική λιχουδιά είναι γρύλοι πασπαλισμένοι με λεμονόχαρτο και τσίλι. Όσοι τους δοκίμασαν λένε πως έχουν γεύση τηγανητής γαρίδας.
Πρόσφατα, η υπηρεσία τροφίμων και γεωργίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ανέφερε σε έκθεσή της ότι με την κατανάλωση εντόμων θα αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα του υποσιτισμού.
Κώστα Αναγνωστόπουλος
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- _ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
0 Σχόλια