.
Γιορτινή συνταγή με αρνάκι για όσους δεν προτιμούν την κλασική γαλοπούλα. Το θυμάρι, η ρίγανη και το δεντρολίβανο κάνουν το κρέας μοσχοβολιστό και απίθανα γευστικό.Χρόνος Προετοιμασίας: 20΄
Ψήσιμο: 2 ώρες
Υλικά:
Για 6 – 8 άτομα
1 αρνίσιο μπούτι 2 – 2½ κιλά, ξεκοκκαλισμένο
200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
4 καρότα μέτρια, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
½ φλυτζάνι κουκουνάρια, καβουρντισμένα
4 σκελίδες σκόρδο
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι, ολόκληρο
3 – 4 κλαράκια θυμάρι, φρέσκο
1 – 2 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
2 – 3 κλαράκια δεντρολίβανο, φρέσκο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 – 1½ κιλό πατατούλες, καθαρισμένες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
Πλένω και σκουπίζω καλά το κρέας.
Καβουρντίζω τα κουκουνάρια σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσω λιπαρή ουσία.
Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα καρότα, το κεφαλοτύρι και τα κουκουνάρια.
Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με ρίγανη.
Απλώνω στον πάγκο μια λαδόκολλα και βάζω πάνω το μπουτάκι.
Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τη ρίγανη.
Κάνω βαθιές τομές σε διάφορα σημεία στο κρέας και βάζω από ένα κομμάτι σκόρδου και λίγη από τη γέμιση.
Απλώνω και την υπόλοιπη γέμιση πάνω στο μπουτάκι και προσθέτω το ροζ πιπέρι.
Αλείφω με τη μαργαρίνη και ραντίζω με το ελαιόλαδο.
Τυλίγω το κρέας σε σφιχτό ρολό και δένω με σπάγκο για να μην ανοίξει.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τις πατατούλες, τις αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με ρίγανη.
Βάζω το αρνίσιο ρολό στο κέντρο της λαδόκολλας και γύρω του τις πατατούλες.
Προσθέτο τα κλαδάκια από το φρέσκο θυμάρι και το δεντρολίβανο και κλείνω τη λαδόκολλα σε σφιχτό πακέτο. Αν χρειαστεί, βάζω και δεύτερο φύλλο λαδόκολλας.
Δένω το πακέτο με σπάγγο.
Βρέχω λίγο τη λαδόκολλα, βάζω το πακέτο σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνω για 2 ώρες.
dina nikolaou
0 Σχόλια