Υπάρχει η μαγειρική που μ΄αρέσει, αυτή που όπως λέει η φίλη μου "χαϊδεύεις" το φαγητό, το αφήνεις να σιγόμαγειρευτεί και όταν έρθει η ώρα να το γευτείς έχεις πάλι τον χρόνο που του πρέπει να το απολαύσεις.
Υπάρχει όμως και η άλλη η μαγειρική , της καθημερινότητας...
Όπως λέει η Αυστραλέζα μαγείρισσα Donna Hay του "fast-fresh & simple" /γρήγορο φρέσκο και απλό, αυτή είναι που σου δίνει την δυνατότητα να χαρείς μια νοστιμιά καθημερινά. Αυτό εκτιμώ στην Donna Hay και γι'αυτό θα αντιγράψω μια συνταγή για μαφινς των 5 λεπτών που μπορείτε να κάνετε πριν ξυπνήσουν τα παιδιά σας η όποιο πρωινό ξυπνήσετε νωρίτερα και με κέφι.
Εγώ το είδα στην τηλεόραση, ζήλεψα, και το έκανα με διάφορες παραλλαγές.
Στην φωτογραφία είναι αυτή με τα κεράσια αλλά αυτά που εξαφανίστηκαν είναι αυτά με την σοκολάτα.
Για 12 μάφινς
2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι baking powder
1 αυγό
1/2 φλυτζάνι γάλα
1/2 φλυτζάνι ηλιέλαιο
1 κουταλάκι βανίλια υγρή
Μέσα στα υλικά αυτά μπορείτε να προσθέσετε 200 γραμμάρια
ή σοκολάτα κομμένη σε κύβους
ή κεράσια
ή blueberries
ή φιστίκια
ή ότι υλικό σας αρέσει φρέσκο η όχι
και θα έχετε μέσα σε 40 λεπτά μια νοστιμιά
για πρωινό, η για απογευματινό snack
με τον πιο εύκολο τρόπο.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι την ζάχαρη και το baking powder και ανακατεύουμε.
Φτιάχνουμε μια τρύπα στην μέση των υλικών αυτών όπου προσθέτουμε τα υγρά δηλαδή το γάλα, το ηλιέλαιο και το αυγό με την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Στο τέλος προσθέτουμε το υλικό της αρεσκείας μας που θα κάνει την διαφορά.
Γεμίζουμε τα φορμάκια αφού έχουμε ελαφρά λαδώσει το εσωτερικό τους με ένα πινελάκι, η έχουμε τοποθετήσει το απαραίτητο χάρτινο φορμάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
mylady
0 Σχόλια