.
Υλικά:4 φύλλα κρούστας
200 γρ. βούτυρο αγελάδος
3 αβγά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1 βανίλια
κανέλα και άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.
Προσοχή μην κάψει!
Σε ένα μικρό ταψάκι στρώνουμε τα φύλλα πατσαβουριαστά και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε στο φούρνο τα φύλλα για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά με ένα πιρούνι.
Δεν χρειάζεται να λερώσουμε μίξερ.
Περιχύνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να στεροποιηθεί και να ροδίσει.
Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και μπόλικη κανέλα.
Tip:
Αυτό το χαριτωμένο και πανεύκολο γλυκάκι τρώγεται ζεστό, μόλις βγει από το φούρνο. Όταν κρυώνει χάνει τη γοητεία του.
Ελένη Ψυχούλη
0 Σχόλια