.
Μου φαινόταν πολύ της ιδιωτικής συλλογής μου, χωρίς φαντασία ιδιαίτερη αλλά πεντανόστιμη σαν κρυφή αμαρτία.Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτα
350 γρ. έμενταλ ή κασέρι
λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα
κρόκο από 1 αβγό
βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση:
Αννάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί.
Κόβουμε το τυρί σε χοντρά κομμάτια, περίπου 1 εκ. πάχος
Απλώνουμε το φύλλο στον πάτο του ταψιού έτσι ώστε το μισό να προεξέχει.
Μοιράζουμε το τυρί σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Με ένα πινελάκι αλείφουμε με νερό τις άκριες του φύλλου για να κολλήσει καλύτερα.
Διπλώνουμε το φύλλο που προεξέχει και πιέζουμε τις άκρες με τα δάχτυλα ώστε να κολλήσει καλά το γείσο του φύλλου.
Διαλύουμε τον κρόκο σε ένα μικρό μπολάκι με το πινέλο και αλείφουμε την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει το φύλλο.
Τρώμε την πίτα καυτή, μόλις βγει από τον φούρνο.
Tip:
Mε μια πράσινη σαλάτα γίνεται ένα ωραιότατο κυρίως γεύμα.
Ψυχούλη
0 Σχόλια