.
Για τις πικάντικες πίτες για σουβλάκι, με φέτα θα χρειαστείτε:Χρόνος Προετοιμασίας: 10'
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Αριθμός ατόμων:2 άτομα
Υλικά
30 ml. ελαιόλαδο ( 2 κ.σ.)
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φετούλες
1 κ.γ. κουρκουμά
1/4 κ.σ. κύμινο
1/2 κ.γ. κόκκος κόκκινο πιπέρι σπασμένοι
2 πίτες για σουβλάκια
2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φετούλες
170 γρ. φέτα θρυμματισμένη ή κατσικίσιο τυρί
φρέσκο δυόσμο 1 κ.σ. ψιλοκομμένο
Βάζουμε το μισό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε για 3 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τον κουρκουμά, το κύμινο και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στην άκρη.
Με ένα πινέλο μαγειρικής αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι τις πίτες μας
Τις βάζουμε στη σχάρα και τις ψήνουμε στο γκρίλ σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά.
Αποσύρουμε τις πίτες απο το γκρίλ και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Μοιράζουμε σε δύο ίσα μέρη το μίγμα των κρεμμυδιών και το αλείφουμε στις πίτες.
Καλύπτουμε τα κρεμμύδια με φετούλες ντομάτας και ολοκληρώνουμε με τη θρυμματισμένη φέτα.
Ψήνουμε τις πίτες μας στο γκρίλ για ακόμη 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε τις πίτες σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
cosmo.gr
0 Σχόλια