Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εύκολο κ νόστιμο ψωμάκι

.
Υλικά:
600γρ αλεύρι κίτρινο ή για ολες τις χρήσεις ( με το κίτρινο γίνεται πιο νόστιμο)
1 φακελάκι μαγιά 27 γρ
2 κουτ του γλυκού αλάτι
1 κουτ του γλυκού ζάχαρη
1 κουτ σούπας λάδι
1 ποτήρι νερό +όσο πάρει

Διαδικασία:
Βάζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι,το αφήνετε κ σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το νερό το βάζετε στη φωτιά να γίνει χλιαρό, αφού το κατεβάσετε ρίχνετε μέσα τη μαγιά και τη ζάχαρη τα διαλύετε καλά.
Ανοίγετε ένα λάκο στο αλεύρι ρίχνετε τη διαλυμένη μαγιά το αλάτι και το λάδι.
Τα ζυμώνετε,αν χρειαστεί άλλο αλεύρι ή νερό ρίχνετε λίγο
ΠΡΟΣΟΧΗ για να γίνει αφράτο κ με ωραία ψίχα θα πρέπει ή ζύμη να γίνει -λαστιχωτή-ούτε πολλή σκληρή ούτε πολλή μαλακή- να ξεκολλάει από τα χέρια.
Την κάνετε μπαλίτσα τη βάζετε σε ένα τσίγκινο μπολ τη σκεπάζετε με ένα πανί και τη βάζετε στο φούρνο στους 50 βαθ για μισή ώρα περίπου.
Αφού βγάλετε τη ζύμη θα τη ζημώσετε ξανά ελαφρά για λίγο θα της χαράξετε πάνω ενα σταυρό και θα τη βάλετε σε ένα ταψί ,θα ψήσετε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Θα έχετε ένα νόστιμο ψωμάκι, καλή επιτυχία!!!!!
gastronomos

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια