Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δρ Ιωάννης Μάλλιας, βρήκε λύση για τη πρεσβυωπία​

Άμεση θεραπεία της πρεσβυωπίας εξασφαλίζει μια επαναστατική τεχνική που πραγματοποιείται με την εμφύτευση ενός μικροσκοπικού ενδοκερατοειδικού δακτυλίου στον οφθαλμό.
Ο επαναστατικός δακτύλιος διορθώνει την όραση στις κοντινές και τις ενδιάμεσες αποστάσεις εκεί όπου οι πρεσβύωπες δεν βλέπουν καλά, χωρίς να επηρεάζει την...

μακρινή όραση.
Όπως εξηγεί ο διαπρεπής Έλληνας χειρουργός - οφθαλμίατρος, δρ Ιωάννης Μάλλιας, που διδάσκει στο διάσημο Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ, ο μικροσκοπικός δακτύλιος έχει διάμετρο 16 χιλιοστά και τοποθετείται σε μια "τσέπη" του κερατοειδούς χιτώνα, η οποία δημιουργείται εκείνη τη στιγμή, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με τη βοήθεια των laser νέας γενιάς, χωρίς να χρειαστεί νυστέρι.
 Ο δακτύλιος φέρει στην επιφάνειά του 8.400 μικροοπές ώστε να είναι διαπερατός και να μην επηρεάζει τη φυσιολογία του κερατοειδούς χιτώνα, ενώ η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με τη γνωστή τεχνική lasik που διορθώνει τη μυωπία, την υπερμετρωπία και τον αστιγματισμό.
Και η επέμβαση lasik είναι ελληνικής εμπνεύσεως αφού αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Οφθαλμολογίας, κ. Ιωάννη Παλλήκαρη, στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και πρωτοεφαρμόστηκε από τον ίδιο σε ασθενή του 1989.
Η τεχνική διόρθωση της πρεσβυωπίας με το μικροσκοπικό δακτύλιο είναι σύντομη, δεν απαιτεί νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του την επόμενη ημέρα.Η βελτίωση στην κοντινή όραση παρατηρείται από το πρώτο 24ωρο και οριστικοποιείται 3 μήνες μετά την επέμβαση.
 Στην περίπτωση που ο ασθενής εμφανίσει μετά από χρόνια και καταρράκτη, πραγματοποιείται η επέμβαση για τη θεραπεία του καταρράκτη, χωρίς να πειραχτεί ο μικροσκοπικός δακτύλιος.
Αλεξία Σβώλου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια