Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αυξέντιος Καλαγκός: Δωρεάν καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε παιδάκια

Δωρεάν επεμβάσεις σε παιδιά με καρδιολογικά προβλήματα πραγματοποιεί στο Νοσοκομείο Παίδων "Μητέρα" ο διάσημος για τη φιλανθρωπική του δράση σε ολόκληρο τον κόσμο, Αυξέντιος Καλαγκός, καθηγητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης.
Ο Έλληνας γιατρός από την Κωνσταντινούπολη συμφώνησε να επισκέπτεται το....

Παίδων "Μητέρα", κάθε μήνα και να διενεργεί αφιλοκερδώς καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες.Ήδη μάλιστα έχει χειρουργήσει με επιτυχία 4 περιστατικά, σε συνεργασία με την παιδοκαρδιοχειρουργική ομάδα του νοσοκομείου και την Παιδοκαρδιολογική Κλινική του.
Ο κ. Καλαγκός υπήρξε μαθητής του Αλέν Καρπεντιέ και του Μαγκντί Γιακούμπ, με τον οποίο μάλιστα στη συνέχεια συνεργάστηκε στενά επί σειρά ετών. Σήμερα είναι τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Καρδιαγγειακής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο της Γενεύης.
 Το 1998 ίδρυσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα "Καρδιές για όλους" και το 2002 ίδρυσε και έκτοτε προεδρεύει στο "Ίδρυμα Καλαγκού" που αναπτύσσει φιλανθρωπικές δράσεις σε όλο τον κόσμο.
Τα τελευταία 10 χρόνια έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς πάνω από 14.000 παιδιά, γεγονός που συνέδεσε το όνομά του με την ανιδιοτελή προσφορά υπηρεσιών υγείας σε πλήθος καρδιοπαθών στον Λίβανο, στη Γεωργία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στο Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στην Μαγαδασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία, στην Μποτσουάνα, στο Αζερμπαϊτζάν, στο Καμερούν, στη Ρουάντα και τη Ζάμπια.
Το δωρεάν χειρουργείο εκ μέρους του καθηγητή θα συνοδεύεται για τα μεν ασφαλισμένα παιδιά με την κάλυψη της νοσηλείας τους από τον ασφαλιστικό τους φορέα, για τα μεν ανασφάλιστα υπάρχει επίσης πρόβλεψη από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το νοσοκομείο κατά περίπτωση.
Σε δηλώσεις του ο κ.Αυξέντιος Καλαγκός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις άριστες υποδομές των τμημάτων και των χειρουργείων, το βιοϊατρικό εξοπλισμό, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Παίδων "Μητέρα" και παράλληλα δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός ότι θα μπορεί να συνεχίσει το φιλανθρωπικό του έργο και στην Ελλάδα, χειρουργώντας δωρεάν παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες.
 Ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του "Μητέρα", Ανδρέας Καρταπάνης, τόνισε ότι "η συνεργασία αυτή καταδεικνύει για ακόμη μία φορά το κοινωνικό πρόσωπο του Παίδων "Μητέρα", το οποίο, στα 10 χρόνια λειτουργίας του στέκεται με σεβασμό και υπευθυνότητα δίπλα στο παιδί και την οικογένεια, καλύπτοντας πλήρως όλες τις ανάγκες του".
Το Παίδων "Μητέρα", το ολοκληρωμένο τριτοβάθμιο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας, διαθέτει οργανωμένη Παιδοκαρδιολογική - Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική, η οποία περιλαμβάνει υπερσύγχρονα χειρουργεία, Καρδιολογική - Καρδιοχειρουργική ΜΕΘ και Αιμοδυναμικό - Ηλεκτροφυσιολογικό Εργαστήριο αποκλειστικά για παιδιά.
mtsilimigaki@typis.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια