Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Θερμοηλεκτρικό βραχιόλι αντί πουλόβερ

Ένα βραχιόλι το οποίο ενημερώνεται για τη θερμοκρασία του σώματος προσαρμόζοντας τους θερμικούς παλμούς ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος ανέπτυξαν ερευνητές από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).Αναζητώντας νέους αποδοτικότερους τρόπους για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας εσωτερικού χώρου κτιρίων, οι ειδικοί σκέφτηκαν να δημιουργήσουν....

μια τεχνολογία που, αντί να επικεντρώνεται στο κτίριο, θα επικεντρώνεται στη θερμοκρασία του ίδιου του σώματος.
Ανέπτυξαν λοιπόν ένα θερμοηλεκτρικό βραχιόλι το οποίο μετρά θερμοκρασία χώρου και σώματος και στη συνέχεια στέλνει κρύους ή θερμούς παλμούς στον καρπό του χρήστη με σκοπό την επίτευξη "θερμικής άνεσης", όπως αναφέρουν οι επιστήμονες.
Το βραχιόλι Wristify βασίζεται στη θεωρία ότι η επαφή του δέρματος με κρύες ή θερμές επιφάνειες επηρεάζει τη ζέστη ή το κρύο που νιώθουμε σε όλο μας το σώμα. Ο ανθρώπινος οργανισμός, κατά τους ερευνητές, είναι φτιαγμένος ώστε να προσαρμόζεται στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε εύκολα να εξηγηθεί με τις δροσερές κομπρέσες που χρησιμοποιούμε όταν π.χ. έχουμε πυρετό ή αντίστοιχα με τα μάλλινα γάντια που μας ζεσταίνουν τον χειμώνα.
"Ουσιαστικά αναπτύξαμε ένα βραχιόλι με τεχνολογία που ρυθμίζει την ανθρώπινη ευαισθησία στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος επιτυγχάνοντας θερμική άνεση, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει την ανάγκη για θέρμανση ή ψύξη εντός του κτιρίου" εξηγεί ο ερευνητής Σαμ Σέιμς.
Το βήμα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια