Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ζακυνθινό συμβόλαιο του 1802

Αριθμός Νιότας και Ντέμπιτου 143
Ζάκυθος τση 16 του Τρυγητού 1802
Εμπροστά σε μένανε υψηλού Νόμπελε και Νοδάρου τση Ζάκυθος Παναγή Κόλλα του ποτε Νιόνιου και στο γραφείο μου που είναι στο σπίτι τση Σιόρας Γρατσιέλλας Σολωμού, στο καντούνι του Αγίου Μάρκου, παρουσιαστήκανε ελθών εκετάλιαβες, από το ....

ένα μέρος η σιόρα Τζόγια Στρέμπουλα του ποτε Τζανέτου και από το άλλιο μέρος ο Νιόνιος Φάντες του ποτε Άτζουλιου και γυρέψανε κατάλιαβες να συντάξουνε τούτηνε τη νιότα, που βεβαιόνουνε κι ο τσαγκάρης Σπύρος Ντεζαλότας του ποτε Νικόλα, κι ο ρεμεσιέρης Γιακουμής Κυβετός του ποτε Ανδρέα.
Επειδή ο Νίονιος Φάντες του ποτε Άντζουλιου είχε πρεμούρα και μπιζούνι από όβολα για να παντρέψει τη θυγατέρα του εδανείστηκε από τη σιόρα Τζόγια Στρέμπουλα του ποτε Τζανέτου είκοσι κολονάτα και εκατό μπόβολα.
Για δαύτο το ντεμετόνε ο Νιόνιος Φάντες του ποτε Άτζουλιου υποχρεώνεται να δουλέβη τη σταφίδα τση σιόρας Τζόγιας Στρέμπουλα του ποτε Τζανέτου, η δε Τζόγια Στρέμπουλα να του τηνε τρίβη στ αλώνι και να του τηνε σηκώνη, κι ο Νιόνιος Φάντες να τση την εμπάζη στην κάτω χώρα πέντε ολάκερα χρόνια από σήμερα.
Ο Νοδάρος
Παναγής Κόλλας
Οι Γοτιμόνοι
Σπύρος Ντεζαλότας
Γιακουμής Κυβετός
www.psselta.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια