Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

To περπάτημα σου δίνει ΥΓΕΙΑ-ΖΩΗ-​ΕΥΕΞΙΑ

Αν είσαι λοιπόν ένας ή μία από αυτούς που δεν τους αρέσουν τα γυμναστήρια ή που βαριούνται να γυμνάζονται, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος και ανέξοδος να διατηρήσετε τη φόρμα σας και παράλληλα να ενισχύσετε την υγεία σας σε βαθμό που καν δεν μπορείτε να φανταστείτε.
Βάλτε λοιπόν ένα ζευγάρι παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα και αρχίστε:

Το περπάτημα ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο, ενώ είναι μια άσκηση την οποία μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε ώρα και σε οποιοδήποτε μέρος βρίσκεσθε.

Βέβαια καλύτερα είναι να γίνεται νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, όταν θα έχει πέσει ο ήλιος, το καλοκαίρι, και σε μέρος που να αρέσει και να αισθάνεται άνετο ο ίδιος ο αθλούμενος και η παρέα του, π.χ σε πάρκο, σε δάσος, στη παραλία, ή μέσα στη πόλη σε μια ήσυχη διαδρομή, αλλά πάντα μακριά από μεγάλες λεωφόρους λόγω καυσαερίων και αυτοκινητων. Είναι πολυ σημαντικό να εισπνέεται καθαρό αέρα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες και όλες τις επιστημονικές έρευνες που έγιναν, το περπάτημα και ειδικά το γρήγορο, προσφέρει ένα σωρό οφέλη στον οργανισμό απίστευτα πολλά για αυτό το απλό και φυσικό τρόπο άθλησης.

Θα σας αναφέρω τα σημαντικότερα:*  Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού.*  Βοηθάει πολύ στην οστεοπόρωση ενισχύοντας τα κόκκαλα.*  Αναπτύσσει το μυοσκελετικό σύστημα.*  Διευκολύνει τη λειτουργία του εντέρου και καταπολεμά την δυσκοιλιότητα.*  Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σε υπέρβαρους.*  Βοηθά στην απώλεια βάρους, ειδικά σε συνδυασμό με διατροφή.*  Βελτιώνει τη διάθεση. Με το περπάτημα παράγονται ενδροφίνες ουσίες στον εγκέφαλο, που προκαλούν ευφορία, διώχνοντας, θυμό, στεναχώρια ή άλλα αρνητικήα συναισθήματα.*  Μειώνει την κατάθλιψη. Βοηθά να κοιμομαστε καλύτερα. Προλαμβάνει τα κρυολογήματα έως 35%.*  Βελτιώνει τη μνήμη, την πνευματική συγκέντρωση και τη διανοητική ικανότητα.*  Χαρίζει μακροζωία, ειδικά όσοι περπατούν κάθε μέρα μπορεί βιολογικά να πάνε από 6 έως 10 χρόνια.
Αυτά τα βασικά που αναφέρω, γιατί ωφελεί ακόμα σε ειδικούς τομείς και παραμέτρους του οργανισμού.

Αρχίστε λοιπόν στην αρχή με 30 λεπτά την ημέρα. Ανεβαίνετε σιγά-σιγά έως να φτάσετε τα 60 λεπτά την ημέρα, τα οποία είναι υπεραρκετά. Όσοι αισθάνονται καλά και νιώθουν δυνατοί, μπορεί να φτάσουν τα 90 λεπτά την ημέρα. Παραπάνω δεν ωφελεί.
Το γρήγορο περπάτημα είναι πάντα πιο ποιοτικό. Ενεργοποιεί τεράστια τμήματα του οργανισμού μας και τα οφέλη είναι περισσότερα.

Μερικές ακόμα συμβουλες:
Όσοι έχετε ειδικά και ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, καλό είναι πριν ξεκινήσετε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Αν μια μέρα βαριέστε πολύ ή αισθάνεσθε κουρασμένοι βρείτε τη δύναμη να βγείτε. Όταν ξεκινήσετε κανένας δεν σας σταματά. Αν συνεχίσετε παλι να νιώθετε χάλια αυτή τη μέρα είναι προτιμότερο να σταματήσετε.

Στις μεγάλες ηλικίες π.χ. 75 χρονών και άνω τα 30΄ έως 40΄είναι αρκετά.

Ξεκινήστε λοιπόν αυτό τον φυσικό, απλό και ήπιο τρόπο άθλησης και μετά από λίγο καιρό θα εκπλαγείτε από τα οφέλη που θα δείτε στον εαυτό σας.
Κυριολεκτικά θα νιώσετε άλλος άνθρωπος.
Καραβάτης Γεώργιος (παλαιός αθλητής μεγάλων αποστάσεων)
palmosgl

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια