1 ποτήρι νερού πετιμέζι
2 ποτήρια νερό
3 κουτ. σούπας νεσεστέ
λίγο καβουρδισμένο αμύγδαλο
λίγη κανέλλα
αμπαρόριζα (αρωματικό φυτό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το πετιμέζι με το νερό για να ζεσταθούν και τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει το πετιμέζι.
Από το μείγμα αυτό κρατάμε λίγο σε ένα μπολ και το υπόλοιπο το βράζουμε μαζί με την αμπαρόριζα.
Στο μπολ ανακατεύουμε το νεσεστέ με το υπόλοιπο ζεστό πετιμέζι.
Η διαδικασία αυτή γίνεται για να μην σβολιάσει το πετιμέζι, να μην κάνει γρουμπουλάκια.
Αφού γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο.
Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει και περιμένουμε να πήξει, για 4-5 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ, αφαιρούμε την αμπαρόριζα από την κατσαρόλα με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.
Σερβίρουμε σε μικρά μπολάκια, πασπαλίζοντάς τα με το αμύγδαλο και την κανέλλα.
0 Σχόλια